ПД „ПОКРЕНИ СЕ“, КРУПАЊ – Очистили дивљу депонију

Недавно су у посети Крупњу и ПД „Покрени се“ били чланови  ПД „Кинђа“ из Кикинде. Из овог војвођанског места стигло је 55 планинара који су се са својим домаћинима дружили и пешачили. Првог дана су прешли 17 километара „Стазом здравља“.

– Ова стаза на најбољи начин представља Рађевину, када је планинарење у питању. Пролази се кроз засеоке, обилазимо изворишта питке воде, преко ливада, пашњака излази се на видиковац „Маринков камен“ одакле се пружа леп поглед на нашу Рађевину. Наши гости су имали прилику и да посете српско војничко гробље из 1914. године. Обишли су још много тога и истакли су да су веома задовољни боравком у Крупњу – каже Душан Жугић, председник ПД „Покрени се“.

Другог дана боравка у Крупњу чланови два друштва су извели акцију чишћења дивље депоније под називом „Заврни рукаве“. Сакупљено је двадесет џакова смећа, као и већа количина пластике и метала. Акција ће бити настављена и наредних дана ће бити постављене табле да је ту била депонија и порука грађанима да то више не раде.

– Лепота и срдачност су утисци које носимо из Рађевине. Прошетали смо се изузетно лепом кружном стазом од Крупња до „Маринковог камена“ и назад. Успут смо имали и наставу у природи и сазнали више о културно-историјским споменицима овог краја.  Изазов је био и  недељни кишни излет када смо симболично помогли, као љубитељи  природе, на уклањању дивље депоније и тако показали колико је важно да се заједница организује и негује лепоту природе коју има Рађевина – истиче Оливера Макитан, председница ПД „Кинђа“.

У априлу ће Крупањ и ПД „Покрени се“ посетити  чланови ПД „Каблар“ из Чачка, ПСД  „Железничар“ из Новог Сада и ПСД „Ћира“ из Лајковца.

В.Ст.

Фото: ПД „Покрени се“

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ: ЛОЗНИЦА ДОЧЕКУЈЕ СЛОГУ ИЗ ПОЖЕГЕ – Бесплатан улаз за дерби

НОВА ПРАВИЛА У ШКОЛИ – Пет дана суспензије са наставе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )