ПОСЛЕ МЕСЕЦ ДАНА ТРЧАЊА – Кикановић стигао у Јаши

Лознички ултрамаратонац и хуманитарац Александар Кикановић после месец дана трчања данас је стигао у румунски Манастир Јаши, где почивају мошти Свете Петке. На хуманитарни маратон за лечење оболелог осмогодишњег Александра Џаврића са Косова и Метохије, кренуо је 4. септембра из Крупња и после пређених око 1.150 километара стигао на циљ.

– Није било лако, али за разлику од претходних на овом маратону могао сам потпуно да се посветим трчању пошто се Општина Крупањ побринула за све остало што је било потребно на овом путу. Имао сам и велику подршку генералног конзула Србије у Румунији, Владана Тадића, који ме је и сачекао на српско-румунској граници, и наше амбасаде, а данас ме је дочекао наш амбасадор у Румунији Стефан Томашевић. Учинили су шта треба да без проблема трчим кроз ту земљу. Време није било лоше, и ако не рачунам жуљеве, који су пратећа појава када се из дана у дан истрчи по један маратон, и то што сам изгубио неких тринаест килограма, све је било добро. Најбоље ће бити уколико сам успео да анимирам људе да подрже мог имењака и пошаљу СМС поруке за његово лечење – каже Кикановић који се за дечаково и здравље свих помолио испред мошти Свете Петке. Он планира да овог викенда стигне у Лозницу и одмори после још једног изузетног подухвата са којим је број претрчаних километара у хуманитране сврхе померио на око  5.800 километара што је нешто више од 140 истрчаних маратона.

Кикановић је завршио маратон, али то не значи да се не може и даље помагати Александру Џаврићу слањем СМС 1286 на број 3030 чиме се уплаћује 200 динара за његово лечење.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И

У НЕДЕЉУ У БАЊСКОМ ПАРКУ – Јубиларна изложба гљива

КОНКУРС ЗА ПЕСНИКЕ – 48. „Вукови ластари“

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )