ФРАНЦУСКИ ПАС ИЗ ГРЧКЕ СТИГАО ДО ЛОЗНИЦЕ – Чудни су путеви љубави

Како је пас из Француске, изгубљен пре више од годину дана у Грчкој, стигао до Лознице и ту нашао уточиште, остаје непознаница и данас Данијели Вујанић из Удружења „Беба Алтс“, у чијем азилу за животиње је удомљен, али да је после толико времена његов сусрет са власником био невероватно дирљив то су видели сви када је Француз Реми Даргере из околине Лиона прошлог викенда дошао у Лозницу.

Наиме, он је са својом Раиком, како се зове керуша, почетком прошле године из Француске кренуо бициклом да пропутује Европом, али, када су се затекли у Грчкој њу су напали други пси и она је, једноставно, нестала. Потрага је била безуспешна и Реми је с тугом прихватио чињеницу да даље мора без своје љубимице. Када је прошлог викенда стигао у Лозницу да преузме пронађеног пса испричао је невероватну причу. Тражио је пса по Грчкој месец дана и онда закључио, ако је жива, да није ту, да је отишла даље и зато је поставио оглас на друштвене мреже.

– Непријатна ситуација десила се на граници Грчке са Турском и после тога сам је безуспешно тражио на све стране. Нисам могао да је нађем, а нада је сплашњавала, иако је нисам губио никада. Раика је за мене члан породице, не само пас, и зато бих је тражио док сам жив. За све нас је тајна како је стигла до Србије, али је њена и моја срећа у томе што је овде пронашла спас код добрих људи, а они се побринули да дођу у контакт са мном – испричао је Француз.

Тај позив из Лознице га је изненадио, обрадовао и, како каже, ниједног тренутка није одуговлачио да крене по свог пса. Сусрет после толико времена их је обоје изненадио, али, када су се угледали, Раика му је брзо пришла, умиљавајући се.

– Случајно смо је пронашли, не слутећи одакле је стигла. Занимљиво је то што је упорно покушавала да уђе у наше прихватилиште. Како је стигла, не знамо, али претпостављамо да је кренула назад у Француску, а задесила се на том путу и овде. После три месеца као луталица била је спремна за удомљавање. Приметили смо неуобичајен број на њеном чипу и онда смо кренули да трагамо за евентуалним власником. Када сам укуцала број чипа одмах се појавио оглас да за њом власник трага, а са фотографије на којој је она с качкетом на глави, заједно са газдом, схватили смо да је идентична са нашом необичном „станарком“. После позива на број с огласа јавио се Реми, послали смо му и фотографије тако да је и он схватио да није реч о шали, већ да је његов пас жив и збринут. Сусрет је био дирљив, као и одлазак из Лознице наше нове мезимице, али срећа је обострана јер се све завршило како треба – каже Вујанићева и додаје да задњих неколико година има добре сараднице из Удружења „Hope for dogs Europe“, са којима је заједно бринула о Раики последњих пар месеци.

С. П.

Фото: Лична архива

ПРОЧИТАЈТЕ И…

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )