ГРАДЊА ГРАДСКОГ СТАДИОНА – Готово до пролећа

Завршетак свих радова очекује се до краја априла наредне године, а надамо се да ће у првој половини или средином маја бити и званично отворен, рекао је Миљан Ранђеловић, државни секретар у Министарству за јавна улагања, који је данас заједно са градоначелник Видојем Петровићем посетио будући фудбалски стадион чија је изградња у току. Тренутно траје монтирање рефлектора на западној страни, а изводе се и остали радови на објекту који ће моћи да прими нешто више од осам хиљада посетилаца.

–  Као што се види, радови се одвијају у складу са планираном динамиком и верујемо биће окончани до краја априла наредне године. Овај објекат у потпуности заокружује постојећу спортску инфраструктуру и представљаће изузетан допринос унапређењу свих врста спортова, а биће шанса да се много експанзивније унапреди спортски туризам јер то јесте једна од значајних развојних шанси града Лознице. Овим јединственим комплексом са стадионом, спортском двораном ”Лагатор”, олимпијским базеном, парковским комплексом, теретаном на отвореном, тереном за мале спортове, атлетским стадионом, чија је изградња у току и до краја године биће завршена прва фаза, широм отварамо врата развоју спорта. Уверен сам да ћемо за три године почети изградњу затвореног базена и са тим дефинитивно добијамо комплетну спортску инфраструктуру на једном месту по чему ћемо, сигуран сам, бити јединствен град у Србији. Сигурно да постоје већи градови, са више спортских садржаја и терена, али сигурно је и да немају заокружену целину као што ће је имати Лозница – казао је Петровић.

Према његовим речима, спортске манифестације на овом простору окупљаће велики број људи и аутомобила тако да се интензивно ради на припреми приступних саобраћајница. Завршићемо започету улицу поред ургентог центра која излази на новоизграђену улицу на Лагатору, у близини Ватрогасног дома, а продужићемо и Улицу Милоша Поцерца која ће имати излаз у Улицу Марка Радуловића, како бисмо из што више праваца омогућили приступ овом простору и када су значајне спортске манифестације гужве свели на минимум, рекао је градоначелник. ФК Лозница је сада члан Прве лиге Србије, а Петровић каже да овакав стадион оправдано код људи буди потребу да имамо клуб који ће нас ‘’много чешће обрадовати добрим резултатима и играти Суперлигу’’.

– То ће бити задатак пре свега спортских радника, спортиста, удружења, али и те како нас на нивоу Града, мојих сарадника који су ресорно задужени за спорт, да уз помоћ са централног нивоа нађемо најбоља решења како бисмо направили снажну финансијску конструкцију. Такмичење у Суперлиги захтева значајно већа финансијска улагања од оних која смо сада уприлици да издвојимо из градског буџета. Верујем да ће Лозница релативно брзо уз овај стадион имати и суперлигаша – рекао је Петровић.

Ни више, ни мање

– Ако је држава обезбедила оволика средства да се стадион изгради, а морам да нагласим да је то три милијарде динара, сасвим сигурно ће се наћи средства и за то, а такође је сигурно да се разбацивати нећемо. Неће радити ниједан радник више него што је потребно, ниједан радник мање него што је неопходно за добро, здраво и домаћинско управљање овим објектом – одговорио је Ранђеловић на питање ЛН колико ће људи бити запослено на стадиону  и на који начин ће бити финансирано одржавање овог објекта.

Државни секретар Ранђеловић каже да је Лозница  град који се јако убрзано развија, а сама локална самоуправа је пример добре праксе по свом начину фунционисања  и да је Министарству за јавна улагања и Влади Србије ‘’задовољство да сарађује са оваквом градском управом’’.

– Овде ниче стадион категорије УЕФА 4. То ће бити, осим што је најмодернији, вероватно и најлепши стадион у овом делу Европе. Влада ће као и Лозници и у сваком другом делу државе помоћи инфраструктурно, све до спорта и спортских клубова јер ништа ово не вреди уколико немамо овде и професионалне фудбалере, али исто тако и младе којима ћемо поносити једног дана као што ћемо и овим објектом. У овом тренутку у Србији имамо 69 активних пројеката које финансира Министарство за јавна улагања и надамо се да ћемо ове и у две наредне године грађанима испоручити изузетно квалитетне и пре свега корисне пројекте за побољшање свакодневног живота – казао је он.

На стадиону остаје да се заврши постављање рефлектора, монтирање столица, постављање инсталација, брисолеја (спољашње заштите) и хибридне траве каква се тренутно налази једино на стадиону суперлигаша ТСЦ.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕКСКЛУЗИВНО: НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ ЗА ЛН ИЗ КАТАРА – Победа нас води даље

ТРИБИНА САВЕТА ЗА ШТАМПУ – Етика новинарства никад потребнија

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )