’’МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА’’ – Богат програм у Лешници

’’Михољски сусрети села’’ биће одржани у суботу други пут у Лешници, најављено је на данашњој конференцији за медије одржаној у Туристичкој организацији града Лознице (ТОГЛ). Манифестација коју подржава Министарство за бригу о селу ове године биће одржана у 87 локалних самоуправа широм Србије.

– Сјајна манифестација коју је покренуло Министарство за бригу о селу дала је одличне резултате прошле године у Лешници, а програм ће бити изузетан и месна заједница заслужује похвале. Пробудила се Лешница, предузећа, установе, лешничка црква, мештани… и једва смо спаковали програм у један дан. Циљ и јесте да се афирмишу традиционалне вредности, гастрономија, ручни радови, да имамо прилике да купимо зимницу, плодове јесени и да уживамо у програму. Новина ће бити представљање лешничких привредника и ’’парада будућности’’, најављено је лепо време за суботу и сигурна сам да ћемо уживати. Заинтересован је и велики број излагача са стране јер су задовољни прошлогодишњом организацијом и гостопримством – рекла је Снежана Перић, директорица ТОГЛ.

У програму ће чествовати и културно-уметничка друштва из Лознице, Доњег Добрића, Липничког Шора и Јадранске Лешнице, аниматори, Миладин – дух из бурета, стендап комичар Ђуро Палица, биће приређени спортски турнири, као и изложба ’’Знамените жене Лознице’’ Центра за културу ’’Вук Караџић’’. Према речима Перићеве, велико је интересовање за кулинарско такмичење ’’Лешнички котлић’’, а ту ће бити и етно-базар.

Манифестација ће званично бити отворена у пола три поподне, али ће већ од десет ујутру почети такмичење ’’Лешнички котлић’’, представљање лешничких привредника, етно-базар и изложба ’Знамените жене Лознице’’. У подне ће бити приређен ’’бицикл шоу’’ и хуманитарна продаја дечјих радова вртића ’’Звончић’’. Пола сата касније почеће ’’парада будућности’’.

– Позвали смо мајке које имају малу децу и децу предшколског и школског узраста, као и малишане која се баве спортом, да направимо дефиле кроз Лешницу, што ће означити почетак манифестације. Потрудили смо се да осмислимо лепши и бољи програм него прошле године и позивам околне месне заједнице да дају свој допринос. Надам се да ће ’’Михољски сусрети’’ постати манифестација коју сваке године омасовљујемо и која постаје све боља. Можда следеће године буде и дводневна јер смо ове пробали све да ставимо у један дан и мало смо тесни са временом, али потрудићемо се максимално да оправдамо поверење које су нам указали Град Лозница и ТОГЛ поверивши ову манифестацију Лешници – казао је Милојко Трифуновић, председник Савета МЗ Лешница.

У организацију ’’Михољских сусрета’’ укључило се и недавно основано Удружење лешничких привредника и предузетника (УЛПП) које тренутно броји 60 чланова.

– Наша организација је млада, али желимо одмах да се укључимо у све активности наше месне зајединце, а убудуће и у оне на целом подручју нашег града. Овог пута имаћемо двадесетак штандова лешничких привредника, а наредних година мислим да их може бити и више. Даћемо свој допринос да манифестација убудуће траје два, ако треба и три дана – рекао је Верољуб Марковић, председник УЛПП.

У програму ће учествовати и ОШ ’’Петар Тасић’’, уметничка радионица ’’Машта башта’’, дечји црквени хор, песник Милан Лукић, а за завршницу је остављен концерт ’’Тропико бенда’’ који ће почети у шест сати.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЕТИЧКО ИЗВЕШТАВАЊЕ О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА (1) – Више од 200 хитних мера годишње

ГРАДСКО ВЕЋЕ – Веће пуњење буџета

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )