НА ЛАГАТОРУ – Ниче линеарни парк

НА ЛАГАТОРУ – Ниче линеарни парк

У току су радови на изградњи линеарног парка у две фазе, површине 3.452 метара квадратних, дужине око 255, а ширине око 30 метара, на Лагатору. За сада се назиру контуре првог дела парка, гледано од ваљевског пута са леве стране Булевара патријарха Павла, а урађен је већ део у коме ће уживати љубитељи шаха.

Како је раније објављено, будући парк треба да има зону за децу различитог узраста, зону мирног одмора као и зону  спорта. Биће урађен са циљем ширења зелених површина како би се станарима у новоизграђеном насељу на тој локацији омогућио приступ различитим спортско-рекреативним садржајима. Парцела на којој ће бити парк намењена је вишепородичном становању па је у складу са тим предвиђен за децу, али ће имати и садржаје за одрасле, као и за пензионере.

Будући парк “пресеца” Булевар патријарха Павла и још две паралелне улице, са обе стране, а имаће четири дела. У склопу парка биће пешачке стазе ширине два и по метра, предвиђена је изградња неколико врста клупа за одмор: дугачке бетонске клупе, бетонске клупе са дрвеном облогом, и клупе од дрвета на челичној конструкцији. Посебна целина биће дечје игралиште са различитим садржајима за забаву где ће бити постављен и посебан градски мобилијар. Како је раније наведено, сви аспекти изградње морају задовољити строге правне прописе о безбедности, а у плану је постављање мултифункционалне куле и авантура парк где ће бити љуљашке, тобогани, вртешке, мрежа за пењање, столови за шах и паркинг за бицикле. Биће постављена и теретана на отвореном са неопходним справама.

На основу онога што показује  три-де пројекција, линерани парк изгледаће модерно, имати много зеленила и изгледом у функционалношћу сигурно ће привућу житеље Лагатора и бити место њиховог окупљања.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОМЕНЕ У ФК ЛОЗНИЦА ПОСЛЕ ПРВОГ ПРВЕНСТВЕНОГ КОЛА – Головић више није на голу ни у тиму

У ПОКРОВСКОЈ ЦРКВИ – Урађено подно грејање

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (3)
 • comment-avatar
  dijana 1 year

  ..a to mnogo zelenila je minijaturno rastinje koje ne pravi hlad kao i svugde po gradu,svo veliko drvece ste unistili,a sadite minijature..samohvalisanje a nista nema na delu!

 • comment-avatar
  Centar Grada 1 year

  Bice dobro, gore ne moze valjda 🙂
  samo da objave cenu i bice sve mnogo jasnije svima… 44 miliona dinara za pola parka… 

  • comment-avatar
   Milos 1 year

   Kao i stadion, projekat je ceo bio zavrsen i znalo se tacno kako ce da izgleda, sto znaci i sta je potrebno. Cena je tada javna bila 9 mil evra, od tada do danas su nas ubedili da se mora dati 30 miliona za stadion. To je cena 1,000 (slovima HILJADU) prosecnih stanova u Loznici, opremljenih kupatilom, parketom i sl. Sto znaci koliko je naduvana cena stadiona od par redova betona i jednom upravnom zgradom od 2 sprata pored stadiona. Mogli su reci i da ce kostati 300 miliona.

 • Disqus ( )