ШУМЕ И ПРЕВОЗ ДРВЕТА – Полиција појачала контроле

Министарство унутрашњих послова Србије објавило је да је, у циљу сузбијања бесправне сече шума, у току појачана контрола шумских подручја и возила која превозе дрва, а коју спроводи недавно основана Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине.

Како наводи МУП, само у току једног дана полицајци су у две одвојене акције на подручју Крушевца и Прокупља открили пет камиона натоварених нелегално исеченим стаблима. Камиони који су превозили необележена дебла без одговарајуће документације откривени су у сарадњи припадника Јединице за сузбијање еколошког криминала и полицијских управа у Крушевцу и Прокупљу. Дрва која су превожена у овим камионима одузета су, а против три возача поднете су прекршајне пријаве док је против још двојице поступак у току.

– Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине наставиће да ради на откривању и процесуирању свих оних који нелегалном сечом стабала уништавају наше шуме и природу и загађују животну средину – стоји у саопштењу МУП-а.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КОНКУРС ДО ВИДОВДАНА – У част хероини Милунки Савић

ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ – Олуци ‘’уведени’’ у канализацију

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )