ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ – Олуци ‘’уведени’’ у канализацију

После последњег великог невремена у Лозници улице су биле пуне воде, а у многим подрумима стамбених зграда ствари су ‘’пропливале’’ јер је избила канализација. Невреме је поново указало на велики проблем који постоји граду, а из ЈП ‘’Водовод и канализација’’ кажу да ће се врло брзо позабавити његовим решавањем.

Према речима извршног директора предузећа Жељка Марјановића, ускоро ће се кренути са надлежним инспекцијским службама и комуналном полицијом у обилазак терена због укључивања кишне канализације у фекалну.

– То је велики проблем, људи олуке уводе у фекалну канализацију, а строго је забрањено мешање атмосферских и канализационих вода. Тако да када су велике кише сва  вода се са кровова покупи у канализацију и долази до њеног изливања. То је тренутно највећи проблем који имамо и мораћемо врло брзо да га решавамо. У време недавног великог невремена за два сата пала је огромна количина кише због чега смо  на фекалној црпној станиоци укључили све пумпе, њих шест великог капацитета, па смо препумпавали 2.000 литара у секунди. Радило се максимално како би се град што пре ослободио од велике количине воде  и смањиле штетне последице – каже Марјановић за ЛН

Тада су екипе ‘’Водовода’’ имале ‘’више десетина интервенција’’ на позиве станара због поплављених подрума, казао је он  и поново апеловао на грађане да олуке са својих објеката не уводе у фекалну канализацију.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Сезона за памћење

ПРОТЕСТНА ВОЖЊА – За безбедност мотоциклиста

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )