ЕКСКЛУЗИВНО: ЛН НА НОВОМ СТАДИОНУ – ”Лагатор” ситно броји

ЕКСКЛУЗИВНО: ЛН НА НОВОМ СТАДИОНУ – ”Лагатор” ситно броји

Екипа Лозничних новости обишла је данас нови фудбалски храм, урађен по ФИФА 4 стандардима, на Лагатору, седам дана пре него што мајстори треба да заврше свој део посла и напусте ово највеће лозничко градилиште. Од сутерена, са огромним паркинг простором и бројним просторијама, до врха западне трибине где ће бити смештене репортерске кабине, места за ТВ камере, свечана ложа и велики ресторан.

– Постављање траве око главног терена завршава се данас, а тренутно се обављају сви завршни радови на стадиону, у сутерену и осталим његовим деловима. У току је намештање ограде око стадиона, капија, и улазни ”јежеви”. План је да до 26. маја, односно наредног петка, буду завршени радови, а после тога следи убацивање опреме и намештаја у просторије и то опремање треба да буде завршено до 20. јуна. Технички пријем почиње одмах после 26. маја и отклањање евентуалних недостатака и слично. Сада је остало да расте трава на главном терену који заливамо, да се природна укорени, пусти корен кроз вештачку, буде ошишана и онда могу да се играју утакмице. Следи и постављање голова, обележавања главног терена чије су димензије идентичне као на помоћном, 68 пута 105 метара од аут линије до аут линије. Иначе, на помоћном је од линије до ограде два, а овде је од аут линија до трибина око осам метара – казао је за ЛН наш домаћин  Рајко Старчевић, дипл. инжењер грађевинарства, одговорни извођач радова.

Наредних дана предстоји ‘’гланцање’’, нумерисање столица, редова, постављање неопходне сигнализације по објекту. На северозападној трибини биће главни садржаји, а ту је и улаз за званице и друга акредитована лица. На врху западне трибине, која има два лифта, су места за репортере, мноштво просторија, а у сутерену, осим гараже са 54 места за аутомобиле и два за аутобусе, играчи ће одатле директно одлазити у свлачионице, налазе се просторије са опремом за грејање и заливање терена и остало што је неопходно да објекат потпуно функционише.

Осим свлачионица за домаћу и гостујућу екипу, у сутерену се, за сваку од њих, налазе и просторије за загревање и опуштање, а из сутерена се излази на терен. У том делу стадиона предвиђене су просторије са конференцијским и медијским салама и телевизијски студио, канцеларије и сале за састанке, ТВ студио и контролна  соба.

У  делу објекта окренутог ка СЦ “Лагатор” предвиђен је кафић са билијаром, куглана и теретана са фитнес салом који ће са њим чинити једну спортску целину. Стадион има беле брисолеје са свих страна, капацитет од 8.067 гледалаца, семафоре на истоку и југу, а на месту ‘’клупе’’ за резервне играче и чланове стручног штаба, су ‘’фотеље’’ и на свакој је грб ФК Лозница.

Највећи спортски објекат у Лозници, а један од најсавременијих у Србији, једини од нових стадиона са два реда трибина, делује импозантно, а можда још више под упаљеним рефлекторима што су ЛН недавно и забележиле.

Углавном, ускоро ће се лопта закотрљати на новом стадиону, а према, последњим информацијама ту ће се гледати суперлигашки фудбал захваљујући Чукаричком. Овај клуб ће, наводно, следеће сезоне све мечеве играти на новом стадиону у Лозници, који ће вероватно бити и поприште европских утакмица само још да се реши код ранга ће оне бити, што зависи од коначног пласмана ‘’брђана’’.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД ДАНАС ДО НЕДЕЉЕ – Финале ПЛИЗ лиге

ПОДРШКА БИБЛИОТЕЦИ – Нове полице за књиге

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )