ПОДРШКА БИБЛИОТЕЦИ – Нове полице за књиге

Министарство културе издвојило је за Библиотеку Вуковог завичаја милион и шездесет хиљада динара кроз пројектно финансирање за уређење одељења за рад са корисницима, односно замену дотрајалих полица. Директорка библиотеке Мирјана Пејак каже да је задовољна што се подршка ресорног министарства наставља и што ће, захваљујући најновијем пројекту, овај део објекта добити функционалнији и модернији изглед, а запослени адекватнији амбијент за рад.

– Неке од наших полица су старе 40 година, а један део је својевремено добијен из некадашње компаније “Младост”. Зато смо и конкурисали са овим пројектом и добили онолико новца колико смо и предвидели. Уз износ од министарства, учешће библиотеке ће бити са још десет одсто те суме, што добијамо од локалне самоуправе. Успећемо да реновирамо и опремимо позајмно одељење за које се каже да је “срце библиотеке” јер кроз њега свакодневно пролазе наши корисници, а одвија се и већи део активности наших запослених који заслужују боље услове. Колегиница Снежана Петрановић је значајно допринела да овај пројекат буде урађен и без замерки прихваћен од Министарства културе – каже директорка.

Она подсећа да је у последњих пет година преко пројектних конкурса градска библиотека добила више од три милиона динара за опремање и унапређење информационо-технолошких ресурса, софтвера и мрежне инсталације, дигитализацију базе података публикација, штампање репринта сабраних дела проте Игњатија Васића и објављивање књиге о 170 година лозничког позоришта.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД ДАНАС ДО НЕДЕЉЕ – Финале ПЛИЗ лиге

УСПЕХ УЧЕНИКА МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ – Више од 50 првих награда

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )