ШКОЛСКИ КАЛЕНДАР – Све по плану

На порталу Моја средња школа објављен је календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања и уписа ученика у средњу школу за наредну школску годину. Према календару, мај је резервисан за пријемне испите у уметничким школама (ликовне, музичке, сценске и аудио-визуелне уметности), као и за ученике са посебним способностима (рачунарство, математику, физику, биологију, хемију, географију, историју) и то од 12. до 21. маја. Прелиминарни резултати биће познати 23. маја а коначни од 16. до 24. овог месеца.

У лозничкој Гимназији “Вук Караџић” пријемни испит за специјализовано ИТ одељење биће одржан 20. маја, почетак је у 10 часова. Пријављивање за овај смер било је 21. и 24. априла.

У јуну од 8. до 24. биће одржани пријемни испити за ђаке који редовно похађају наставу као и оне који желе да се упишу у Спортску гимназију. Тест из српског односно матерњег језика заказан је за 21. јун, наредног дана из математике док ће 23. јуна бити одржан тест из изабраног предмета (физике, хемије, биологије, географиjе или историје). Прелиминарни резултати биће објављени у недељу 25. јуна а коначни 28. јуна. Попуњавање листе жеља електронским путем или директно у основној школи биће 29. и 30. јуна до 15 часова.

Из Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања најављена је и модернизација мале матуре, прилагођавање новим генерацијама и технологијама, циљ је комплетна дигитализација целог процеса и прелазак на електронско тестирање.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Славиша Перић изабран за председника

У ОШ “СТЕПА СТЕПАНОВИЋ“ У ТЕКЕРИШУ – Обележено 180 година школе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )