ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ – Славиша Перић изабран за председника

Славиша Перић

На Ванредној изборној скупштини Фудбалског савеза града Лознице (ФСГЛ), одржаној вечерас у великој сали градске управе, за председника је изабран Славиша Перић, досадашњи вршилац те функције.

Поред њега изабран је и седмочлани Извршни одбор у којем су Никола Станојевић, Драган Јевтић, Мирослав Поповић, Бранко Марјановић, Горан Самарџић, Ђорђе Ђукић и Ђорђе Марковић, а за потпредседника ФСГЛ Перић је именовао Милоша Карапанџића из судијске организације.

Скупштини су, од 38 делегата, присуствовала 34, а многи су указали на проблеме на које клубови наилазе у раду, добрим делом и због новчаних казни које им се изричу. Упркос незадовољству које је неколико делегата изразило због постављања Карапанџића на место потпредседника, у обједињеном гласању, са 18 гласова за и три против, изабрани су потпредседник и Извршни одбор (ИО).

У изјави за портал ЛН после Скупштине Перић је рекао да је свестан да има много проблема, али да верује да ће се Савез изборити са већином њих.

– Потребно нам је мало толеранције и стрпљења, а већ на следећој редовној Скупштини делегати ће моћи да оцене наш рад. Савез ће се трудити да ради у интересу свих клубова и сви чланови ИО од данас представљају наш Савез и наш град и морају обратити пажњу на понашање својих екипа на утакмицама. Сви волимо своје клубове, али сада смо представници свих и радимо у интересу фудбала. Приговарање судијама и вређање службених лица, као и давање разних коментара у средствима информисања и на друштвеним мрежама нећу толерисати и ти чланови ће бити промењени у складу са Статутом ФСГЛ и биће покренут дисциплински поступак. Желим да сви чланови ИО дају пример како треба да се понашамо – фер, спортски и одговорно – нагласио је Перић.

Он је навео и да ће се ФСГЛ потрудити да укључи што више својих представника у ФС Мачванског округа и ФС региона западне Србије како би се стекле боље позиције за доношење најбољих одлука за клубове ФСГЛ.

Перић каже и да је приоритет рад са млађим категоријама и да ће се радити на томе да свака екипа у округу има по бар једну селекцију млађих категорија, као и на побољшању тренерског и судијског кадра. Потребно је, наводи новоизабрани председник, да се, уз подршку градске управе, изгради што више фудбалских терена са природном и вештачком травом, као и сала за тренинге.

– Нови стадион по УЕФА 4 стандардима је добар за наш град, али још увек немамо довољно терена за тренинге. Наш Савез је један од бољих у ФСРЗС, а и шире. У нашој Градској лиги ове сезоне се такмичи 16 клубова, а следеће их може бити и 20 па ћемо морати да је поделимо у две групе. Мало је савеза који могу да се похвале оволиким бројем клубова, а велики допринос томе даје Град који улаже велика средства у спорт и посебно фудбал – подсетио је председник ФСГЛ.

Следеће године ФСГЛ ће обележити 50 година постојања и припреме за пославу јубилеја почеће одмах, каже Перић.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУТСАЛ: ПРВА ЛИГА, ПОЛУФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА – Први корак ка финалу

НА ГРАДСКОМ СТАДИОНУ – Под светлом рефлектора

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )