РАДОВИ НА СТАДИОНУ – Трибине су покривене

РАДОВИ НА СТАДИОНУ – Трибине су покривене

Будући фудбалски стадион, највеће градилиште у Лозници, који је ове седмице изнад свих трибина добио кров и сада се изводе завршни радови на кровној конструкцији која добија завршну, белу мембрану. Упоредо са тим изводе се остали радови како би изградња овог спортског објекта, урађеног по УЕФА 4 стандардима, била завршена на време.

Стадион је данас обишла екипа ЛН, а према речима дипл. инжењера грађевинарства Рајка Старчевића, одговорног извођача радова, све се ради као да ће прва утакмица бити одриграна у фебруару наредне године када је рок за завршетак радова, иако се лопта, ипак, неће овде закотрљати пре следећег пролећа.

– Пола главног терена смо урадили и другу половину радимо чим завршимо започето демонтирање кранова. Сада се припрема терен за дренажу и наводњавање, а онда следи и подно грејање. Око главног терена имамо прстен од шест метара на коме ће  бити вештачка трава,  а на централном игралишту биће  хибридна, пола вештачка, пола природна трава какву једино има стадион ТСЦ у Бачкој Тополи. Рок за стадион је фебруар, све ћемо остало до тада урадити, све ће бити готово, и само чекати да поставимо хибридну траву која захтева одређену температуру да би могла да порасте и за њу ћемо причекати да се створе потребни услови. То би значило отприлике померање за отварање стадиона до пролећа. Помоћно игралиште је недавно готово, постављени су голови, мреже, корнер заставице, још само да комплетирамо рефлекторе и урадимо капију. Све радимо као да ће стадион бити отворен у фебруару – каже Старчевић.

Стадион у Лозници имаће семафоре на истоку и југу и једини је од новосаграђених који има трибине у два нивоа. Подсетимо, нови стадион имаће капацитет 8.067 гледалаца, 74 места за особе које користе инвалидска колица, његова укупна бруто изграђена површина биће скоро 27.000 метара квадратних, а рађен је по стандардима који омогућавају играње и међународних утакмица. Све трибине су покривене, имаће рефлекторе и комплетну пратећу инфраструктуру, грејање главног терена на коме ће бити комбиноване права и вештачка трава. Стадион ће имати гаражу са 54 места за аутомобиле и два за аутобусе, па ће играчи одатле директно одлазити у свлачионице, а унутар комплекса укупно ће бити 265 паркинг-места за посетиоце и хиљаду метара квадратних паркинга за репортажна кола. Иначе, стадион на Лагатору биће предат на употребу тек када све буде комплетно готово.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУТСАЛ: ЛИГА ШАМПИОНА – Пао и Араз

ОБНОВА БАЊСКИХ КАПИЈА И ЧЕСАМА – Ускоро у новом сјају

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )