ГРАДСКИ ОДБОР ДС – Отворимо очи

ГРАДСКИ ОДБОР ДС – Отворимо очи

PROGOVORIMO O STVARNOSTI

“На државном нивоу смо сведоци гомиле неиспуњених обећања, тешког стања у свим областима државног функционисања, ниског стандарда и високог процента сиромашних грађана. Сведоци смо да се неупоредиво теже живи сада него 2012. када је СНС преузео власт”, оценио је председник Градског одбора Демократске стране у Лозници др Никола Јаковљевић у  уторак на конференцији за новинаре.

Он је као пример небриге државне власти према грађанима и неиспуњених предизборних обећања навео Закон о озакоњењу објеката и Закон о платама у јавном сектору. Да ли је праведно да за озакоњење исту своту држави плаћају власници локала до 500 квадрата у ексклузивном делу Београда као и власници малих локала у Тршићу, Лешници или Бањи Ковиљачи, запитао је он. Навео је и да према Закону о платама запослени у просвети и здравству имају подређен положај у односу на оне у јавним предузећима, па ће спремачица у њима имати већу плату од директора неке школе.

– На локалном нивоу нема обећаних инвестиција. Индустријска зона није добила ниједан садржај, није решено питање регионалног управљања отпадом ни завршена фабрика за пречишћавање отпадних вода. Пример небриге локалне власти јесте однос према Општој болници, неспремност да се успротиви започетој функционалној дезинтеграцији ове установе. Једине која је на територији Лознице до сада имала регионални статус, више од пола века као такозвана Окружна болница. Као што су упамћени они који су допринели развоју болнице, биће и они који због нечињења могу допринети њеном растакању. Зашто се о томе не говори? Обузела нас је успаваност, безвољност и страх. Време је да отворимо очи, да се пробудимо, ослободимо страха и отворено проговоримо о стварности – казао је Јаковљевић.

Он је саопштио да ће ДС ради остварења програма “За бољу Лозницу” убудуће наступати у коалицији са ЛДП, “то је дефинитивни договор”,  а постоји и могућност сарадње са другима и ширења те коалиције.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )