ВИШЕ ОД 150 УЗОРАКА ЗА УПИС У РЕГИСТАР ДАВАЛАЦА КОШТАНЕ СРЖИ – Изузетан одзив Лозничана

Акција добровољног давања крви, одржана данас у Вуковом дому културе, била је изузетно успешна, 107 особа дало је крв, а дата су и 153 узорка за уписивање у регистар давалаца коштане сржи. На велики одзив утицао је позив да се помогне шеснаестогодишњем дечаку Ђ. Ј. из Лознице који болује од акутне мијелоцитне леукемије (АМЛ). Њему је хитно потребна трансплатација коштане сржи, а што се више људи упише у регистар веће су шансе да пре дође до одговарајућег донора.

– Ово је била изузетно успешна акција. Очекивали смо да данас буде много давалаца, али је резултат изнад очекивања. Доста људи смо вратили јер их није било могуће примити, али смо их замолили да се дођу наредног четвртка да дају крви и да се упишу у регистар. Апелујемо да се сваког четвртка даје крв и уписује у регистар – рекла је за портал ЛН Зорка Владић, секретарка лозничког Црвеног крста који са Институтом за трансфузију крви организује акције.

Како каже Владићева, овогодишње акције биле су успешне, у прве две крв је дало 45 и 46 давалаца, а прошлог четвртка 79. У данашњој акцији  крв  су први пут дале 43 особе.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АПЕЛ УРОДИО ПЛОДОМ – Хумани Лозничани

АПЕЛ – Помозимо дечаку

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )