ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ КУД „ФРУЛА“ – Некада деца, сада играчи ветерани

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ КУД „ФРУЛА“ – Некада деца, сада играчи ветерани

Културно-уметничко друштво „Фрула“ из Липничког Шора, обележило је две деценије постојања концертом приређеним синоћ у Вуковом дому културе. Била је ово прилика да се кроз кратки филмски приказ публика подсети неких од најзначајнијих наступа и гостовања једног од ретких друштава са сеоског подручја које двадесет година у континуитети окупља младе из Липничког Шора, као и околних месних заједница, негујући фолклор, песме и игре из Србије, али и да види на сцени играче свих старосних доби. Смењивали су се чланови дечје секције, првог ансамбла, али и ветерани који су своје прве играчке кораке чинили када је „Фрула“ основана.

– Од 2003. године до данас, кроз наш фолклорни ансамбл прошло је више од хиљаду играча. Неки су се задржали краће, а неки и данас активно помажу када је то потребно и радо излазе на сцену и пред публику која воли српску традицију. Од почетка смо имали подршку месне заједнице и Града Лознице, али и бројних појединаца који су на различите начине помагали да опстанемо, организујемо већ традиционални Међународни фестивал фолклора „Распевано пролеће“ или отпутујемо на неку смотру у Србији или ван њених граница. Овим концертом се присећамо и свих њих, али и свих играча који су уткали свој рад у историју „Фруле“ – рекао је Драган Пуљезевић, уметнички руководилац друштва.

За разлику од претходних година, када је „Фрула“ концерте приређивала у дому културе у Липничком Шору, углавном после Божића и Српске нове године, јубиларни је одржан у Лозници, уз подршку Центра за културу „Вук Караџић“ и КУД „Караџић“.

Поводом значајне годишњице, уручене су захвалнице појединцима и колективима који су у протеклом периоду давали подршку раду КУД „Фрула“, док је плакета уручена Граду Лозници и Милану Веселиновићу, дугогодишњем председнику Савета месне заједнице Липнички Шор, који је од првих дана помагао рад Друштва.

Гости концерта били су чланови фолклорног ансамбла КУД „Караџић“ и етно-група „Лозице“.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Какве су ти мисли…

МЛАДИ ТАЛЕНТИ – Награда за краснопис

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )