НА НОВОМ ГРАДСКОМ СТАДИОНУ – Трибине до краја месеца

НА НОВОМ ГРАДСКОМ СТАДИОНУ – Трибине до краја месеца

На изградњи највећег објекта у Лозници ужурбано се ради, динамика је добра и како сада стоје ствари, договорени рок, а то је фебруар 2023. године, за завршетак фудбалског стадион урађеног по УЕФА 4 стандардима биће испоштован. ЛН су посетиле градилиште на коме се монтажа бетонских трибина приводи крају, а упоредо ради на постављању крова који ће покривати све четири стране стадиона.

Према речима дипл. инжењера грађевинарства Рајка Старчевића, одговорног извођача радова, овог месеца треба да буде завршена комплетна монтажа трибинских талпи, а кренуло се са монтирањем челичне конструкције за кров који комплетно треба да буде намештен, како је планирано, до петнаестог септембра.

– Што се тиче  монтажних  бетонских конструкција до краја месеца биће урађене сто одсто. Битно је да смо направили довољно бетонских стубова на који се ослања челична конструкција за кров, остало је још да урадимо 22 комада, укупно их има 56, и до 20. августа вероватно ћемо завршити све. Челичне делове кровне конструкције монтирамо како нам пристижу и њихова израда прати динамику рада. Помоћни терен треба до краја августа да буде урађен и постављена комплетна ограда, а крајем тог месеца, или почетком септембра да се крене са радовима на главном терену да бисмо до половине октобра на њему поставили хибридну траву. Она је пола вештачка, пола природна трава и неопходно је да све то завршимо пре периода лошег јесењег времена јер тада то не може да се ради. То је наредна кључна фаза која опредељује поштовање рока за завршетак стадиона. Иначе, такву траву једино има стадион ТСЦ у Бачкој Паланци, то је најквалитетнија подлога какву нема  ниједан у Србији и овај у Лозници  биће други са таквом подлогом – каже Старчевић док показује до сада урађено и додаје да је на градилишту ангажовано више од стотину људи, а још толико на изради челичне конструкције.

Готов је у паркинг између стадиона и помоћног терена за аутобусе и репортажна кола, као и интерне саобраћајнице. Већ сада се види изглед будуће лозничке куће фудбала, а поглед на терен са врха трибина најављује да ће љубитељи фудбала на овом објекту имати све услове да уживају у праћењу утакмица. Подсетимо, нови фудбалски стадион у Лозници имаће капацитет 8.067 гледалаца, 74 места за особе у инвалидским колицима, његова укупна бруто изграђена површина биће скоро 27.000 метара квадратних, а рађен је по стандардима који омогућавају играње и међународних утакмица. Биће покривене све трибине, имаће рефлекторе и комплетну пратећу инфраструктуру, грејање главног терена, а, како је раније саопштено, укупна цена стадиона са ПДВ је 3,6 милијарди динара.

Стадион ће имати гаражу са 54 места за аутомобиле и два за аутобусе, па ће играчи одатле директно одлазити у свлачионице, а унутар комплекса укупно ће бити 265 паркинг-места за посетиоце и хиљаду метара квадратних паркинга за репортажна кола.

Лозница добија модеран спортски објекат који ће од Лагатора направити спортски комплекс какав ретко, или готов нико нема у Србији, када у овом делу града буде урађено све што је најављено из локалне самоуправе. Осим хале ‘’Лагатор’’ и отвореног купалишта у плану је да наредних година буду урађени атлетски стадион и затворен базен, што ће створити одличне услове за бављење спортом, али и припрему спортских екипа за дворанске и остале спортове.  

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Највише новозаражених у последња четири и по месеца

ЗАСЕДАЛО ГРАДСКО ВЕЋЕ – Без проблемa са ликвидношћу буџета

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )