ОПШТА БОЛНИЦА ЛОЗНИЦА – Добили нови санитет

ОПШТА БОЛНИЦА ЛОЗНИЦА – Добили нови санитет

У оквиру пројекта „Хитан одговор Републике Србије на ковид-19“ лозничка општа болница добила је од Министарства здравља ново, комплетно опремљено санитетско возило, вредности од око 30 хиљада евра. Према речима в.д. директора Милана Тодоровића, санитетско возило је било неопходно с обзиром на то да су прошле године у пожару изгорела три санитета.

– Поред овог, имамо још два нова санитета која смо набавили захваљујући Министарству здравља које нам је максимално изашло у сусрет с обзиром на то да имамо велики број пацијената којима је потребан санитетски превоз до терцијарних и других установа ради даљег лечења и терапије. Очекујемо да добијемо још возила, ускоро би требало да нам од осигуравајуће куће стигне мањи санитетет пошто су нам два возила која су изгорела у пожару била каско осигурана – рекао је Тодоровић.

Како каже, ово је највећи број возила који је икада дат здравственим установама, у целој Србији подељено је 329 возила. Већа донација од стране Владе  Србије и Министарства здравља није до сада забележена. 

– Пре више од годину дана имали смо возила која су прешла више од милион километара, то су стара возила која су била у распаду – напоменуо је Тодоровић.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Лозница без новозаражених

У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Књиге о службама безбедности Југославије

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )