ЗА ДЕЦУ ОБОЛЕЛУ ОД РАКА – Акција давања крви у четвртак

“Засади живот – буди херој” назив је хуманитарне акције која се одржава у склопу Међународног дана деце оболеле од рака, у којој учествују лозничке основне школе “Вук Караџић” и “Анта Богићевић” на позив Националног удружења родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР). Према речима Анете Ракић, директорке ОШ “Вук Караџић”, акција је подразумевала продају оловке која осим што може да се користи за писањре, у себи садржи семе нане, босиљка или лаванде које се након што се оловка истроши може засадити.

– Поред тога што можемо да добијемо дивну биљку, сав новац који се добије продајом оловака одлази за изградњу још једне родитељске куће у Београду. Својим учешћем желимо и да покажемо колико је важно учествовати у оваквим акцијама – каже Ракићева.

Сања Павловић, волонтерка НУРДОР-а, најавила је акцију добровољног давања крви коју ће у четвртак 24. фебруара у Вуковом дому културе организовати ово удружење у сарадњи са Институтом за трансфузију крви из Београда.

– Деци оболелој од малигних болести у току лечења често требају трансфузије крви. Када се то деси родитељи су принуђени да се сами сналазе, позивају своје пријатеље, рођаке, апелују путем друштвених мрежа. Све ово може другачије и зависи искључиво од нас. У тих петнаест минута и петсто милилитара које сте поклонили, заправо сте  поклонили живот и то је непроцењив осећај. Ово не зависи од животног стандарда, новца, политике, зависи само од нас и наше свести да ће нам бити боље само онда када свима буде добро – каже Павловићева.

Напомиње да се налазе у таквој ситуацији да залихама крви којима располажу покривају искључиво дневне потребе а некада ни толико, а да је свему томе допринела и епидемија коронавируса. Позвала је све грађане да дођу у четвртак у Вуков дом културе од 10 до 16 часова и дају крв. Испред Вуковог дома културе биће и штанд НУРДОРА-а на којем ће се грађани Лознице детаљије информисати о овом удружењу и донирати новац.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГРАДСКО ВЕЋЕ – Јавни позив за ВТО

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминуо ковид пацијент

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )