КУПАЊЕ НА ДРИНИ – Испратили октобар у таласима реке

КУПАЊЕ НА ДРИНИ – Испратили октобар у таласима реке

Марко Божовић, Милан Јовичић, Милан Гајић и Сретен Јовановић испратили су последњи осунчани дан октобра и дочекали исти такав, којим је почео новембар, на обали Дрине. Уживајући у јесењим зрацима сунца, они су поред сунчања, искористили, како кажу, „скоро па летње услове“ и боравак крај реке да се у њој и окупају. За њих ово није ништа необично јер већ годинама практикују да што више продуже сезону купања па су тако ранијих године успевали да у Дрини запливају и средином новембра.


– Ово је једна од дужих сезона коју смо максимално искористили за боравак поред Дрине и пливање у њеним таласима. Било је почетком октобра још неколико купача који су нам се по први пут придружили и неки су се уверили да је у том периоду топлије у води него на обали – објашњава Милан Јовичић.

Његов „саборац“ са Дрине, такође велики заљубљеник ове реке Марко Божовић додаје да је температура воде 31. октобра била око 12, а ваздуха 18 степени Целзијусових и да је у њој било пријатније него на ветровитој плажи.

– Није ово никакав хир или егзибиционизам, ми само волимо воду и сунце, тако да је сваки леп дан за нас прилика за потпуно уживање, као некоме када отпутује на летовање у Грчку, Црну Гору или Бугарску. Најава промене временских прилика нас не радује, али од Дрине нас не могу одвојити ни киша ни снег. Често смо овде и зими, гледамо риболовце и одмарамо очи и душу гледајући у реку. У овим лудим временима то је одличан лек и најбоља терапија – поручује Божовић.

С. П.

Учествујте у анкети

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ГОРЊОЈ БОРИНИ – Асфалтиран локални пут

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Седмица са најмање новозаражених у последња два месеца

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )