(НЕ)ПОШТОВАЊЕ МЕРА – За викенд 175 контрола

(НЕ)ПОШТОВАЊЕ МЕРА – За викенд 175 контрола

Током викенда комунална милиција и инспекција обавиле су 175 контрола на територији града Лознице и није било писања прекршајних налога и пријава, потврђено је из градске управе.

Надлежни су у петак обишли сале у којима се организују славља и власницима је предочено какве су последице у случају непоштовања епидемијских мера. То је изгледа озбиљно схваћено и испоштовано па није било кажњавања, а у ретким угоститељским објектима који су радили и после 22 сата гости су имали ковид сертификате, показале су контроле.


Према саопштењу из кабинета Владана Красавца, начелника Мачванског округа, од четвртка 28. октобра до понедељка, првог новембра, спроведена су 984 надзора, у којима је учествовало 95 инспектора. Они су утврдили три неправилности које се односе на личну заштитну опрему корисника и корона редара. Због тога су писана два налога од по 150.000 динара, један од 30.000 и четири налога од по 5.000 динара. Изречена је и једна мера забране обављања делатности.

Подсетимо, ко не буде имао валидан ковид сертификат, или га уопште нема, а надлежни га затекну у угоститељском објекту, биће кажњен са 5.000 динара. За правно лице казна је 300.000 динара, предузетника 150.000, а одговорно лице у објекту 50.000 динара. Ковид редар који не буде радио посао како треба мораће да плати 30.000 динара.

Гости који угоститељске објекте напусте пре 22 сата не морају да имају ковид пропусницу.

Т.М.С

Учествујте у анкети

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КУПАЊЕ НА ДРИНИ – Испратили октобар у таласима реке

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Седмица са најмање новозаражених у последња два месеца

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )