ПРИВРЕМЕНЕ МЕРЕ У ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ ЛОЗНИЦЕ – Привремени орган расписује изборе

ПРИВРЕМЕНЕ МЕРЕ У ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ ЛОЗНИЦЕ – Привремени орган расписује изборе

После оставке председника Фудбалског савеза Лознице (ФСЛ) Милутина Баштовановића, Фудбалски савез Мачванског округа (ФСМО) увео је привремене мере у овом савезу и именовао привремени орган. Како је за портал ЛН рекао Драгослав Јосиповић, председник ФСМО, ова одлука је донета због ”свих дешавања у ФСЛ у последњих месец дана”.


– Клубови Фудбалског савеза општине Лозница поднели су захтев за одржавање ванредне Скупштине и ми смо, као савез који има ингеренције у односу на ФСЛ, а с обзиром на то да се руководство савеза оглушило о захтев клубова, увели привремене мере и именовали привремени орган који има обавезу да у наредном периоду распише изборе у ФС Лознице – каже Јосиповић.

На питање зашто су привремене мере уведене пре истека рока од 30 дана од дана подношења захтева за заказивање ванредне Скупштине Јосиповић каже да ФСМО прати шта се дешава у ФС Лознице.

– Већ дуго се догађају неке чудне ствари када је у питању Фудбалски савез општине Лозница, ми смо то пратили и донели одлуку. Мислим да је исправна и да је најреалније и најпоштеније да клубови ФС Лознице на поштеним изборима одлуче ко ће им бити председник и ко ће их водити. У последње две, три године на подручју ФС Лознице формирано је доста клубова, као на пример ЖФК Лозница, који су поднели захтеве Општинском фудбалском савезу за чланство у Скупштини, али им на њих није одговорено. Они су на редовним Скупштинама ФСЛ морали бити кооптирани у Скупштину, а то није урађено. Из тог разлога је све ово и проистекло – објашњава председник ФСМО.


Јосиповић додаје и да се још увек не зна да ли ће Фудбалски савез Србије расписати изборе само на националном или и на нижим нивоима тако да ће привремени орган расписати изборе за ФСЛ.

У саставу привременог органа биће Дејан Сталовић, градски менаџер и члан Управног одбора ФК Лозница, Милорад Матић, заменик начелника градске управе Лознице, Марко Пуртић, шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Лознице, Ђорђе Марковић, правник у УФК ”Лагатор”, и Сретен Радовановић, одборник у Скупштини града Шапца.

Сталовић је за портал ЛН потврдио да га је ФСМО именовао за руководиоца привременог органа ФСЛ и да очекује да сутра буде извршена примопредаја.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ЛОЗНИЦЕ – Баштовановић поднео оставку

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Понедељак са највише заражених

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )