ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КРУПАЊ – Резултати за понос

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КРУПАЊ – Резултати за понос

Општина Крупањ обележила је данас свој дан. Свечаној седници присуствовали су представници Мачванског управног округа, градова Лознице и Шапца, као и општина Владимирци, Осечина, Мали Зворник, Коцељева, Љубовија и други бројни гости. Присутнима је добродошлицу пожелео председник Општине Крупањ Иван Исаиловић. Подсетио је на резултате остварене у протеклих годину дана.

– Наша општина доста улаже у нове технологије. Крупањ је међу првима у Европи, а први у Србији добио „Лора“ мрежу. Комплетна територија наше општине је покривена овом мрежом тако да водомерима, лампама и многим другим стварима управљамо путем „Лора“ мреже. Ову годину обележила је награда „Шампиони предузетништва“ коју додељује НАЛЕД. Од свих градова и општина у Србији који су учествовали у овом истраживању Крупањ је апсолутни шампион предузетништва по броју новоотворених предузетничких радњи и по стимулацији предузетника да отварају радње. Лозница је била друга, а међу првих девет био је и Мали Зворник. Крупањ никада није имао више запослених лица него што је то сада, а има их 3.200. Достигли смо озбиљну развијеност када је запошљавање у питању, као и брига о онима који отварају предузетничке радње – рекао је он.


Исаиловић је подсетио да је општина добила новац, расписала јавну набавку и ускоро ће поставити 60 нових рефлектора у Дому културе „Политика“. Истакао је да су радећи на стратегији развоја општине туризам истакли као један од приоритета.

– Мислим да је туризам једини начина да људе вратимо у нашу општину, да зауставимо процес исељавања становништва. Ослушкивали смо оно што наши хотелијери, власници пансиона и туристи желе у Крупњу. Наша општина је одраније позната по спортском туризму и доста смо улагали у спортске терене. Изградили смо терен са вештачком травом који је омогућио да туристичку сезону продужимо на целу годину. За боравишну таксу у 2016. години туристи су платили тридесетак хиљада динара.Прошле године тај износ је био нешто више од сто хиљада динара, а ове године већ смо наплатили 1,6 милиона динара. Од ренте за овај терен у првом делу године зарадили смо 1,4 милиона динара. Очекујемо озбиљан новац од ове спортске приче – нагласио је председник Општине Крупањ.

Исаиловић је рекао да је, поред улагања у спортску инфраструктуру, улагано и у екологију без које нема туризма, како је истакао.


– Општина Крупањ је међу првима у Србији потписала уговор вредан пет милиона евра за изградњу два пречистача отпадних вода и око 7,5 километара канализационе мреже. Много улажемо и у пољопривреду, а издвајања се крећу и до десет одсто од нашег укупног буџета. Желимо да изградимо путну мрежу, да људи  остану у својим местима. Ове године у плану је асфалтирање петнаест километара сеоских путева. Већ смо асфалтирали десет, а пет ћемо у наредних неколико седмица. Од јануара крећемо у амбициознији пројекат – асфалтираћемо 40 километара путева – поручио је Исаиловић.

Најуспешнијим појединцима и колективима у свим областима живота и рада у прошлој години на свечаној седници Скупштине општине уручена су признања. Повељу са златном плакетом Општине Крупањ добио је др Златко Перишић, хирург на Клиници за ургентну хирургију у Клиничком центру Србије. Похвалнице са златним грбом општине Крупањ добили су Бранислав Ђурђевић, добровољни давалац крви, Дом здравља „Крупањ“, Спортско удружење “МВП 3×3“, Бранислав Станковић, виши кустос Народног музеја у Шапцу, Драган Марковић, песник из Костајника, Горан Андрић, професор музичке културе, Станимир Теовановић, водоинсталатер из Крупња, Александра Глигорић, одбојкашица ЖОК „Уб“, Славица Џиновић, новинарка РТС, Александар Протић, студент Електротехничког факултета у Београду, и Стефан Живковић, студент Грађевинског факултета у Београду.

У уметничком делу програма учествовали су пијаниста и професор музике Никола Рацков и оперски певач Оливер Њего.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРИВРЕМЕНЕ МЕРЕ У ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ ЛОЗНИЦЕ – Привремени орган расписује изборе

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ЛОЗНИЦЕ – Баштовановић поднео оставку

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )