ТЕШКА СИТУАЦИЈА У ЉУБОВИЈИ – Бујица носила мостове

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У ЉУБОВИЈИ – Бујица носила мостове

Набујала Љубовиђа и њене притоке поплавиле су велики део љубовијске општине и нанеле огромну штету. Бујица је поплавила део градског насеља и аутобуску станицу. Вода је однела и део пута према Цапарићу.


– Поплављено је око 700 објеката, а из кућа је исељено 70 породица којима је обезбеђен привремени смештај. Синоћ (22. јун) је урушен мост на магистралном путу ка Бајиној Башти тако да је саобраћај у прекиду. Угрожено је још седам мостова, а најкритичније је на мосту на кружном току код аутобуске станице. Успели смо да одбранимо извориште, али морали смо да искључимо воду тако да је водоснабдевање у граду и сеоским насељима тренутно у прекиду – каже за ЛН Милован Ковачевић, председник Општине Љубовија.

Екипе ЈП „Љубовија“ непрекидно су на терену и постављају џакове како би утврдили обалу и спречили још веће последице.

Ковачевић истиче да је тренутни водостај Љубовиђе виши за педесетак центиметара него што је то било 2014. године.


Поплављена подручја у Љубовији данас је обишао потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је том приликом поручио да је најважније да су мештани евакуисани и да нема угроженог становништва.

– Тамо где је било потребно, обезбеђене су цистерене са пијаћом водом. На терену су и јединице Сектора за ванредне ситуације, полиције и жандармерије који помажу локалном становништву, као и локалној самоуорави у санирању штете.

Он је заједно са Ковачевићем обишао радове на санирању штете на инфраструктури у овој општини. Стефановић је истакао да ће  грађани већ од четвртка моћи да се пријављују за надокнаду настале штете. Рекао је и да ћа држава гледати да што пре санира штету и да доведе ситуацију у нормалу.

ЛН

Фото: В. Крстић и МУП Србије

ПРОЧИТАЈТЕ И…

МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ У ЛОЗНИЦИ – Поплављено 50 кућа и око 250 хектара ораница

У КРУПЊУ – Поплављено 15 кућа

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )