ФК ЛОЗНИЦА – Под маскама у нову сезону

ФК ЛОЗНИЦА – Под маскама у нову сезону

Пандемија коронавируса прекинула је сва спортска такмичења и одложила она која су била планирана за одржавање ове године. Да ли ће и на који начин првенства бити настављена још увек се не зна, али су од данас (30. април) дозвољени тренинзи на отвореном. Како је изјавио Вања Удовичић, министар спорта у Влади Србије, узете су у обзир препоруке струке и Светске здравствене организације па је прописано да на тренингу не може бити више од десет особа укључујући и тренера, физички контакт није дозвољен, а растојање између играча мора бити најмање два метра. Правилима су обухваћени и други детаљи од опреме, начина доласка и одласка са тренинга, као и понашања у међупростору  када спортисти нису на самом тренингу.

Да би играчи ФК Лозница били безбедни и изван клуба данас је Владимир Лечић, власник лозничке штампарије ”Лека принт” и некадашњи играч зелено-белих, првотимцима и управи клуба поклонио 30 заштитних маски са клупским грбом.

– Лечић је наш некадашњи играч и истински пријатељ клуба који нам је увек излазио у сусрет. Није нас заборавио ни у овом тешком тренутку желећи да нам помогне да се заштитимо колико је год могуће и захвалан сам му на томе. Наш први тим ће се сигурно вратити тренинзима, без обзира на то каква ће одлука бити што се наставка такмичења у Српској лиги ”Запад” тиче. Мишљење фудбалских стручњака у западној Србији је да се првенство неће наставити, а то ће се, свакако, односити и на такмичења млађих категорија. Епидемија, јасно, утиче и на економску ситуацију па ће се одразити сигурно и на нас, али је важно то што смо у последње четири године успели клуб, у финансијском смислу, да поставимо на здраве ноге, иако има још неких мањих дугова. Из клуба нико од играча није отишао нити може да оде док се првенство званично не заврши, а након тога ће појединци моћи да оду из Лознице – каже Лукић за портал Лозничких новости.

Лечић, иначе унук Јована Лечића, некадашњег председника ФК Лозница, добитника бројних признања фудбалских савеза Југославије и Србије, нагласио је приликом уручења маски клубу да се нада да оне ускоро неће више бити потребне, али да предвиђања стручних људи, нажалост, говоре супротно.

– Управо због тога желео сам да подржим клуб, управу и играче и да им помогнем колико могу. Ако већ морамо носити маске да бисмо заштитили здравље, онда нека наши играчи носе оне у бојама Лознице и са клупским грбом. Ово је велики клуб па се мора мислити и на такве детаље. Људи који га воде покушавају да учине све да наш клуб доведу на место које му припада и зато позивам све који су пријатељи и симпатизери Лознице да помогну колико могу јер је свака помоћ добродошла – поручио је Лечић.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОМОЋ БИБЛИОТЕЦИ – Добили маске, рукавице и књиге

ЈП “ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Праве “оружје” против короне

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )