ЗАВРШЕНА ЗИМСКА ШКОЛА МУЗИКЕ – Спремили се за „Гварнери фест“

ЗАВРШЕНА ЗИМСКА ШКОЛА МУЗИКЕ – Спремили се за „Гварнери фест“

Десетодневна међународна „Зимска школа музике“ завршена је у среду (13. фебруара) у Бањи Ковиљачи заједничким концертом тридесетак учесника из Србије, БиХ и Северне Македоније у свечаној сали Специјалне болнице за рехабилитацију „Бања Ковиљача“. „Зимска школа“ је скуп талентованих виолиниста, контрабасиста, виолиста и виолончелиста с којима ради пет професора музике предвођених др Владимиром Марковићем из Београда.

– Током школе полазници су увежбавали програм за такмичења и наредну школску годину са професорима и уз клавирску пратњу. Поред мене ту су биле колеге Јулијана Шуловић, Ружица Гојковић и Ена Овчина (клавир), Љубинко Лазић (контрабас), Дејан Травица, Теодора Црногорац (виолончело) и Јован Рашковић (виолина), а на крају семинара увек одржавамо заједнички концерт свих полазника, којем присуствују и њихови родитељи. Овакав вид рада са младим гудачима, путем мајсторског курса, одавно је прихваћен у многим земљама света и постао је доминантан педагошки облик рада са младим музичарима на којем се они срећу са интензивним радом и напредовањем – каже Марковић.

Овогодишња зимска школа музике протекла је у припремама за „Гварнери фест“, међународно такмичење гудача балканских земаља које ће бити одржано од 19. до 22. фебруара у Кур-салону. Професор Марковић каже да је интересовање велико и да су до сада учешће потврдили представници шест земаља Балкана, али и млади гудачи из Велике Британије, САД, Немачке и Кине.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА – Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

ПОСЛЕ ВЕЛИКОГ УСПЕХА НА ЕП У КАРАТЕУ – Пријем за Бранкицу и Михаила

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )