ПОСЛЕ ВЕЛИКОГ УСПЕХА НА ЕП У КАРАТЕУ – Пријем за Бранкицу и Михаила

ПОСЛЕ ВЕЛИКОГ УСПЕХА НА ЕП У КАРАТЕУ – Пријем за Бранкицу и Михаила

На Европском првенству у каратеу за кадете јуниоре и млађе сениоре, одржаном протеклог викенда у Будимпешти, Бранкица Неговановић (КК Шампиони, Бања Ковиљача) освојила је друго, а Михаило Василић (КК Лозница)  треће место.

Тим поводом данас је у градској управи приређен пријем за младе каратисте.

Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице, честитао је у име Града Бранкици и Михаилу на великом успеху и пожелео им да и убудуће своје суграђане обрадују медаљама са великих такмичења.

– Наш град има одговоран однос према спорту и поклања велику пажњу његовом развоју. Желимо да спорт буде доступан свима, да имамо што више спортских терена, желимо и да унапредимо стручни рад у клубовима. Поред настојања да што више младих укључимо у спортске активности, велику пажњу поклањамо и нашим клубовима. Тренутно их је шездесетак са око три хиљаде активних спортиста – рекао је он и подсетио да је у буџету за ову годину за спорт издвојено 116 милиона динара  директне помоћи клубовима и преко УФК „Лагатор“.

Дејан Сталовић, градски менаџер, рекао је да је један од основних циљева у програму развоја спорта који је усвојила Скупштина града подршка младим спортистима до постизања врхунских резултата и да је велико задовољство када се после неколико година може рећи да је остварен успех.

– Репрезентација Србије је на овом такмичењу имала 35 представника и освојила је три медаље, а тога су две припале спортистима из нашег града. То је заиста велики успех. Карате је олимпијска дисциплина и очекујем да наставите да вредно тренирате и постижете добре резултате на будућим такмичењима. Протеклих година много пута смо помагали одлазак Бранкице и Михаила, као и других спортиста, на велика такмичења и као и до сада имаћете подршку Града у постизању што бољих резултата . После оваквих успеха, обавеза града је да помаже још више –  истакао је Сталовић.

Захваљујући се на подршци и честиткама Бранкица је истакла да иза сребрне медаље на Европском првенству стоје године напорног рада.

– Ово је до сада најзначајнији успех у мојој каријери. Имала сам јако тешку групу  и такмичила сам се са актуелном шампионком и вицешампионком света. Победила сам Белорускињу, Холанђанку, Румунку, Туркињу у полуфинали без изгубљеног поена. У финалу сам се састала са Енглескињом Лили Нијем Кострув иако ми је доктор због повреде колена рекао да би било најбоље да не наступим на том мечу. Стисла сам зубе, изашла на татами и дала свој максимум. На крају резултат је био 2:2, али титула је припала Енглескињи захваљући „предности првог поена“. Недостајало ми је мало спортске среће, али наставићу да и даље вредно тренирам и такмичим се како бих и убудуће на најбољи начин представљала своју земљу, свој град и своју породицу  – поручила је Неговановићева.

Михаило је као и Бранкица био најмлађи у својој категорији, али то га није омело у походу на медаљу.

– У првом мечу победио сам Немца, у другом сам био бољи од Кипранина, али у четвртфиналу сам изгубио од Чеха. Он је успео да се пласира у финале тако да сам добио прилику да се борим за медаљу. У репесажу сам победио Хрвата, а у борби за треће место Украјинца Асенија Шевела са 10:1.  Ово је велики успех за мене и потрудићу се да се добро спремим и за наредна такмичења. Надам се да ће бити још много медаља – рекао је Василић.

Бранкица и Михаило су одлични ученици Средње економске школе у Лозници и истичу да имају велику подршку своје школе с обзиром на то да због припрема и такмичења морају често да одуствују са наставе.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЧЕЛИ РАДОВИ – ’’Стопе’’ за пасарелу

ДА ПИТАМО ЗАЈЕДНО – Однето смеће са Гушавца

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )