ПОКРЕНИ ТОЧАК ЗДРАВЉА – На два точка до Тршића

ПОКРЕНИ ТОЧАК ЗДРАВЉА – На два точка до Тршића

Око две стотине бициклиста свих узраста окупило се на данашњој рекретивној вожњи “Покрени точак здравља” од Лознице до Тршића коју је традиционално приредила Туристичка организација Града Лознице (ТОГЛ). Старт је био на шеталишту, испред Вуковог дома културе у 11 сати, а на циљ су бициклисти стигли нешто после пола један.

Као и претходне године, возило се ваљевским путем уз пратњу полиције уз заустављање, око пола дванаест у Клупцима. Ту су бициклисти посетили ”Питијаду” и уживали кратко у врло укусним питама овдашњих домаћица. Вожња је настављена у добром расположењу, а када се стигло у Тршић на игралишту су одржана такмичења у више занимљивих дисцилина, спорој вожњи, ”слалому”, убацивању лопте у кош из покрета на бициклу и сличне.

  Ово је десета вожња по реду, а по трећи пут је организујемо у саборске дане, баш пред завршну свечаност Вуковог сабора. Лозница подржава ’’Европску недељу мобилности’’ коју најављујемо данашњом вожњом. Имамо велики подршку како медија, бројних спонзора, уз нас је увек Канцеларија за младе (КЗМ) и ПБД БицикЛО, а ове године подржава нас и Министарство омладине и спорта – рекла је уочи почетка вожње Снежана Перић, директорка ТОГЛ, и саопштила да учествује око 200 бициклиста.

Бојан Лучић, координатор Омладинског центра, каже да је Канцеларија за младе помогла ову манифестацију пројектом ’’Чист град, мој град’’, који је подржан од Министарства омладине и спорта.

– Учесницима данашње вожње поделили смо флуросценте прслуке, уз подршку Министарства омладине и спорта, са циљем да се повећа безбедност и видљивост учесника данашње вожње. Други циљ је подизање свести о екологији јер је бицикл еколошко превозно средство које не загађује околину и требало би што чешће да га користимо до школе, посла... Бицикл побошљава кондицију, забавно га је возити, а не шкоди животној средини и то је порука ове манифестације – рекао је он.

“Покрени точак” једна је од омиљених манифестација Лозничана, а подржавају је Министарство омладине и спорта, Град Лозница, Канцеларија за младе и БицикЛО.

T. M. C

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАНАС У КЛУПЦИМА – Одржана осма „Питијада“ у Клупцима

У НЕДЕЉУ – Бесплатно до Тршића

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )