fbpx

ИМАШ ПРАВО (1) - У страху без књижице

Лозничке новости почеле су пројекат  “Имаш право” који је подржан на медијском конкурсу Министарства културе и информисања. Кроз седам текстова настојаћемо да допринесемо побољшању информисаности грађана о основним људским правима, да укажемо на права из законодавства која су мање позната, а која могу битно да утичу на смањење сиромаштва, побољшање социјалне сигурности и достојанства човека као и да подстакнемо грађане да се заинтересују за своја права тако што ћемо, поред планираних тема, отворити и рубрику "Да ли имам право?". Јавите се и питајте, одговоре на ваша питања потражићемо у надлежним институцијама или у адвокатским канцеларијама

Право на живот је основно људско право које може бити нарушено када из било ког разлога останемо без здравствене књижице. Можда важности здравственог осигурања нисмо сасвим свесни када смо здрави, али када га немамо, и најмање тегобе изазивају страх и стрепњу шта ће сутра бити. То је нарочито дошло до изражаја у време ванредног стања када смо се суочили са драматичним сазнањима о брзини ширења коронавируса и опасностима које он носи. Подсећамо, због заштите здравља нације, у том периоду за лечење оболелих није била потребна здравствена књижица. Колико људи у Србији нема здравствене књижице, тешко је проценити јер се њихов број стално мења због губитка посла, рада на црно или због тога што послодавац не измирује редовно своје обавезе.  Међутим, познато је  да више од 1,2 милиона људи у Србији не би имало здравствене књижице да за њих доприносе за здравствено осигурање не плаћа држава.

О државном трошку

На тај начин заштићена су деца до навршених 18 година живота, школска деца и студенти до 26 година, жене током трудноће и  до 12 месеци након порођаја, затим старији од 65 година живота, особе са инвалидитетом, ментално недовољно развијена лица, особе оболеле од тешких болести, монаси и монахиње, Роми без сталног пребивалишта односно боравишта у РС, жртве насиља у породици, жртве трговине људима.

У најтежем положају су радници који раде на црно или  запослени у фирмама које нередовно уплаћују доприносе. ЛН су писале о случају радника “Декотре” који нису примали зараде  86 месеци и за то време нису могли ни да овере здравствене књижице нити да остваре било које друго право из области социјалне заштите јер су формално били запослени. Тек када је предузеће отишло у стечај, а они на биро за незапослене, могли су да остваре право на здравствену заштиту.  Национална служба за запошљавање има обавезу да уплаћује доприносе за здравствено осигурање за сва лица која су корисници права на новчану накнаду, а то се односи и на чланове њихових породица. 

У случају настанка привремене спречености за рад незапосленог лица које прима новчану накнаду, том лицу се исплаћује накнада у складу са прописима из здравственог осигурања. Незапослена лица, која спадају у категорију социјално угроженог становништва, која се налазе у евиденцији Националне службе за запошљавање, иако нису корисници новчане накнаде, имају право на здравствено осигурање, али само под условом да њихов месечни приход по члану породице не прелази износ минималне зараде у нето износу, утврђене у складу са прописима о раду, у месецу подношења пријаве.

Ако нисте знали

Мање је познато да и ванбрачни партнер може да оствари право из обавезног здравственог осигурања. До тог права се долази преко оверене изјаве ванбрачних партнера да постоји трајна заједница живота између њих (најмање две године пре дана подношења пријаве на осигурање) и да не постоје законом прописане брачне сметње. Потребне су и оверене изјаве два сведока да ванбрачна заједница траје дуже од две године и личне карте ванбрачних партнера на увид, односно потврда о привременом боравку за странце као доказ о њиховом заједничком пребивалишту, односно боравишту. Иначе, изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању ванбрачни партнери су стекли и право на породичну пензију уколико је та заједница трајала најмање три године пре смрти партнера, али се, ако постоји заједничко дете, овај услов не поставља. У обзир се узимају и године - 53 за жене, 58 за мушкарце, односно 45 ако имају заједничко потомство.

Престанак брака не значи обавезно и губитак права на здравствену књижицу преко партнера. Наиме, и разведени супружник  (жене старије од 45 година,  мушкарци старији од 55 година  или без обзира на године ако је утврђена неспособност за рад  по прописима ПИО) којем је по престанку брака судском одлуком утврђено право на издржавање, има права из обавезног здравственог осигурања. То право је везано за период док траје обавеза издржавања, а остварује се захтевом уз који се прилаже и судска одлука.

Битно је знати и да родитељи, браћа и сестре, очух и маћеха, бабе и деде које осигураник издржава у смислу прописа о породици, због тога што немају довољно средстава за издржавање, такође имају права да буду осигурани као чланови шире породице ако су навршили 65 година живота или ако су млађи али су неспособни за привређивање. То подразумева потпуни губитак радне способности  што се доказује налазом  вештака по прописима о пензијском и инвалидском осигурању.

Многи се питају и како да премосте период од подношења захтева за пензионисање до добијања решења, пошто престаје основ за здравствену заштиту из радног односа. Процедура подношења захтева је једноставна - потребна је фотокопија личне карте, потврда о пребивалишту од МУП-а ако нема личну карту, односно пријава боравка за странце, потврда да је захтев за пензију у поступку и писана изјава да ће у случају неостваривања права на пензију сносити трошкове добијене здравствене заштите.

Постоји и добровољно здравствено осигурање које могу да плаћају сви који нису укључени у редовно осигурање, а који то себи могу да приуште. Људима који су у тешком материјалном положају преостаје да искористе неку од могућности из законодавства или да се додатно распитају у надлежним службама - РФЗО, НСЗ или у Центрима за социјални рад.

Лечење без књижице

Законом о здравственом осигурању регулисано је право на лечење без књижица особама које су оболеле од заразних болести, малигних болести, шећерне болести, психозе, епилепсије, мултиплекс склерозе, системске аутоимуне болести, реуматске грознице, болести зависности, ретких болести, као и лицима у терминалној фази хроничне бубрежне инсуфицијенције. Обухваћени здравственом заштитом су и даваоци и примаоци  органа, ћелија и ткива.

Када касне доприноси

У случају да послодавац није  уплатио доспеле доприносе, право на здравствену заштиту   на терет средстава обавезног здравственог осигурања може се користити само у случају: хитне медицинске помоћи, циљаних превентивних прегледа - скрининга према одговарајућим националним програмима, обавезне имунизације према прописима којима се уређује здравствена заштита становништва од заразних болести и  палијативног збрињавања.

У свим другим ситуацијама, плаћање лечења је обавезно, али  треба знати и да осигурано лице има право на накнаду плаћених трошкова од обвезника уплате доприноса за обавезно здравствено осигурање.

Шта је хитна помоћ?

Закон о здравственом осигурању хитну медицинску помоћ, на коју сви имају право, дефинише као “непосредну - тренутну медицинску помоћ која се пружа да би се избегло довођење лица у животну опасност, односно непоправљиво оштећење његовог здравља или смрт”. Под хитном медицинском помоћи подразумева се и медицинска помоћ која се пружи у року од 12 сати од момента пријема пацијента у здравствену установу, односно приватну праксу да би се избегле фаталне последице.

ЕЛН

Пројекат подржава

ПРОЧИТАЈТЕ И...

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Седам дана, стотину новозаражених

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – За три дана 12 нових упала плућа

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"

Колумна

март 06, 2021 286

НАШИ СМО - Један позив (мења све)

Може ли било шта у овој лепој земљи да се уради на уобичајен, нормалан, редован начин? По неком устаљеном систему? Циник би рекао може, само не по онаквом какав подразумева нормалан свет, већ по овом нашем “систему” ја теби, ти мени, преко веза и везица јер…
феб 27, 2021 358

НАШИ СМО - Реквијем

Не, нисам био од оних обожавалаца који су ишли на сваки његов концерт, нити сам знао напамет баш сваки његов стих, поготово не оне исписане и отпеване током двехиљадитих, ваљда с годинама успорава моћ памћења. Никада нисам скупљао његове постере, плакате или улазнице, чак нисам ни фанатично јурио…
феб 20, 2021 172

НАШИ СМО - Симболика

Мислим да Србија није могла изабрати бољи датум из своје историје за Дан државности од 15. фебруара - дана у којем се преплићу устанак за слободу и тријумф слободе над тиранијом. И када бих морала да бирам да ли ми је срцу ближи 15. фебруар, дан у којем је 1804. почео Први српски устанак против…
феб 13, 2021 332

НАШИ СМО - Јасеновац

Да смо поштовали себе, поштовали своје претке који су само зато што су били Срби смрт упознали на најстравичнији начин, данас би се за Јасеновац знало бар колико и за нацистичке концлогоре, Аушвиц, Дахау или Матхаузен и не би било могуће да се поводом премијере филма “Дара из Јасеновца” пишу…
феб 06, 2021 326

НАШИ СМО - Споменик

Као што се прича није смиривала када је најављено постављање споменика Стефану Немањи у Београду, као ни када је почело његово “подизање” испред некадашње железничке станице, тако се већ данима препричава церемонија његовог свечаног откривања на Светог Саву. Док се државни врх с поносом диви…

Репортажа

феб 16, 2021

ВУК КАРАКЛИЋ - ИГРАЧ, КОРЕОГРАФ И КРОЈАЧ - Пола века у свом “Караџићу”

Караклић је активно играо дуже од две деценије, двадесет и нешто година је кореограф, а и…
феб 07, 2021

ДОЖИВЉАЈИ ЈЕДНОГ ТАПЕТАРА - Полован кревет као стара шкриња

Преправке старог намештаја за већину представљају само начин да од половног добију нови…
феб 07, 2021

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Овца ојагњила шесторке

У домаћинству Милутина Бабаља из Бање Ковиљаче једна овца ојагњила је шесторо јагњади што…
феб 04, 2021

ЛОЗНИЧАНИН У ЛОНДОНУ - Марко Тешић докторирао психологију

Лозничанин Марко Тешић однедавно је доктор психологије чиме се успешно завршио његов…
јан 27, 2021

ОД ЗНАТИЖЕЉЕ ДО ДОБРОГ ДЕЛА - Спасао на хиљаде фото-снимака из “Вискозе”

Док су други черупали и најмањи метал из бивше “Вискозе”, Александар Костић (23), спасао…
јан 08, 2021

ИЗ ПРОШЛОСТИ ЛОЗНИЦЕ - Човек који је одевао “људе из излога”

Сећања на стару Лозницу, осим у музеју и неким књигама, у времену које све већим…
јан 07, 2021

ДРАГОСЛАВ ВУЈИЋ И ЊЕГОВИ ПРОНАЛАСЦИ - Идеје долазе саме

Драгославу Вујићу није проблем да добије идеју како да осмисли нешто ново или да унапреди…
јан 03, 2021

ПРВИ ПУТ У ЧЕТВРТ ВЕКА - Деда Мраз се одмарао

Откако је 1995. године први пут обукао дедамразовско одело, Зоран Томић Тома протеклог…
јан 01, 2021

ПРИЂИ СРЦЕМ 11. ПУТ – За дечји осмех нема препрека

Тај досадни вирус покварио је много тога у прошлој години, одложио, померио, отказао…
дец 27, 2020

ГДЕ СУ, ШТА РАДЕ - ДИМИТРИЈЕ ПАВЛОВ - Харвард превазишао сва очекивања

Некадашњи лознички гимназијалац, ђак генерације и освајач бројних награда на међународним…

Грми Ло

феб 17, 2021

ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА - Можемо сви - можеш и ти

Дан деце оболеле од рака обележен је у понедељак у Улици Јована Цвијића, у складу са…
феб 13, 2021

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Припреме на Златибору

Омладинска селекција ФК Лозница налази се од јуче на припремама на Златибору. Момци ће…
дец 23, 2020

УВЕК СА ДЕЦОМ – Новогодишњи пакетићи за децу на Онкологији

Недавно основани огранак удружења ,,Увек са децом" у Лозници, успешно је завршио акцију…
дец 17, 2020

У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ - Корона, депресија и млади

Пандемија коронавируса са собом је донела страх, промену начина живота, другачији приступ…
нов 27, 2020

НАГРАЂЕНИ ЧЛАНОВИ ГРМИ ЛО РЕДАКЦИЈЕ ЛН - Три рада, три награде

Летње школе новинарства, основни и напредни ниво, које приређује Асоцијација локалних…
нов 27, 2020

ФОТО-РЕПОРТАЖА: ОДМОР У ДОБА КОРОНЕ - Златибор идеално место

Фото-репортажа ''Одмор у доба короне'' Анђеле Лукић, чланице Омладинске редакције…
нов 25, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Да Лозница буде зелена оаза

Волонтери Канцеларије за младе (КЗМ) осмислили су пројекат ''Зелена идеја'' у оквиру…
нов 25, 2020

МАЛИ ФУДБАЛЕРИ У БЕОГРАДУ – Јачи од Партизана

Зелено-бели дечаци ФК Лозница гостовали су у недељу на стадиону Партизана и одиграли…
нов 24, 2020

МЛАДИ И ОГРАНИЧЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА КАФИЋА И НОЋНИХ КЛУБОВА – Вирус не ради до шест увече?

Одлуком Владе Србије од данас сви кафићи, клубови и тржни центри врата затварају у 18…
нов 12, 2020

BRAVE NEW MEDIA FORUM 2020 - Вирално издање, први пут

У време пандемије драгоцени су иновативне идеје и инспиративни концепти, како медијима…
нов 11, 2020

’’ШТА НАМ ТЕШКО’’ – Степенице знања

Лозница ће за који дан добити ’’степенице знања’’ пошто ће бити осликан део степеништа…
нов 10, 2020

КАМП ЗА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРКЕ – Четири Лозничанке међу најбољима

У спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови прве новембарске недеље…
нов 01, 2020

САЈТ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ – Занима те, питај

Колико знаш о репродуктивном здрављу? Где тражиш одговоре на питања која те занимају? На…
окт 25, 2020

''УВЕК СА ДЕЦОМ'' У ЛОЗНИЦИ – Удружење добило свој дом

Огранак Удружења ,''Увек са децом" отворен је јуче у Лозници. Тим поводом у Омладинском…
окт 23, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – За лепше двориште Дома за децу

У Дому за децу ''Вера Благојевић'' у Бањи Ковиљачи у току је спровођење пројекта…
окт 19, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Имаш идеју, пријави се

Шта нам тешко. То је слоган младих, преспективних људи који су вољни да ураде нешто…
окт 08, 2020

АКЦИЈА УДОМЉАВАЊА ПАСА ИЗ АЗИЛА – Срећа маше репом

Љубимци, пси и мачке, жива бића као и сва друга. Попут мале деце и они захтевају посебну…
сеп 26, 2020

МЛАДИ И СПОРТ – Раднички јача омладински погон

У предграђу Лознице црвене се и беле дресови на игралишту Радничког у Клупцима, пионири…
сеп 26, 2020

УПОЗНАЈТЕ МАРИЈУ БОШЊАКОВИЋ – Што можеш да замислиш, можеш и да оствариш

Седамнаестогодишња Марија Бошњаковић рођена је у Лозници, а сада је ученица Средње…
сеп 22, 2020

АДОЛЕСЦЕНТИ И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ – Шири знање

Дводневна радионица Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) о репродуктивном здрављу…
авг 12, 2020

ДАН МЛАДИХ У СКЛАДУ СА СИТУАЦИЈОМ - Из невоље извући најбоље

За разлику од претходних година, Дан младих у Лозници данас (12. август) је обележен без…
авг 11, 2020

КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

УНИЦЕФ у Србији отворио је конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу у оквиру заједничког…
јун 19, 2020

ДРУГИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА ЛОЗНИЦЕ – А сада озбиљно

Ако није могло у мају због епидемије коронавируса, може у јуну. Други заједнички дефиле…
јун 19, 2020

НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД ЛОЗНИЦА – Историја различитости у аутобусу

Богатство једног града и једне земље мери се и богатством култура и етничких…
јун 19, 2020

ПРЕД ВУКОВИМ ДОМОМ КУЛТУРЕ – Исцртали невидљиве мапе града

Група лозничких средњошколаца, ученика Гимназије ''Вук Караџић'' и Средње економске школе…
јун 18, 2020

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ – Оживљава невидљива Лозница

Испред Вуковог дома културе данас (18. јун) у три и у амфитеатру Цркве Покрова Пресвете…
мај 22, 2020

ДА ЛИ СТЕ ИКАДА ВИДЕЛИ НЕШТО СЛИЧНО? – Гавран који говори

Ако дођеш у ''Рајску долину'', ботаничку башту Живка Панића из Липнице, одушевиће те, баш…
мај 21, 2020

ИВАНА ЈЕ ПОБЕДИЛА ТУМОР, САДА ПОМАЖЕ ДРУГИМА – Подршка ''Родитељском кутку''

Много је оних који нису успели да победе опаке болести, попут рака, али постоје и људи…
мај 13, 2020

ОНЛАЈН ШКОЛА И ПРИПРЕМА ЗА ФАКУЛТЕТ – Стварност се вратила

Опште прихваћена теза је да онлајн учење не може никада заменити школске клупе. То је, у…
мај 02, 2020

ПРЕПОРУКА – Уживање уз ''Кућу од папира''

''La casa de papel'' или ''Money heist'' (''Кућа од папира'') је серија која је освојила…
апр 24, 2020

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА - Остани код куће

Лознички јутјубер Иван Трифуновић, члан омладинске редакције Лозничких новости - Грми Ло,…
апр 12, 2020

ДА ЛИ ЗНАШ ШТА ЈЕ БАЈКОТ? - Нова значења потрошње

Шта је прва ствар која ти падне на памет када чујеш реч - активизам? Да ли су то…
апр 10, 2020

КРУПАЊСКИ ВОЛОНТЕРИ – Осмех испуњава срца

Да ли си се икада запитао ко су волонтери и шта је, уопште, волонтирање? Ако јеси, онда…
апр 08, 2020

КАКО ЈЕ БИТИ: ЛЕКАР ХИТНЕ ПОМОЋИ - Љубав неутралише све што је лоше

Латинска пословица каже ''Отклонити бол божанско је дело'', а Немања Милићевић, лекар…
мар 29, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ У ВРЕМЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – Интернет не може да замени стварност

Од увођења забране кретања од 5 ујутру до 17 часова, свет више не личи на оно што је био.…
мар 25, 2020

ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ - Путовање на странама књига

Ових дана међу корисницама и корисницима фејсбука, посебно онима који су у читалачким…
мар 24, 2020

РЕАКЦИЈА НА МОГУЋНОСТ ДА СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ ПОСТАНУ КАРАНТИН - Студенти се противе

Група студената Универзитета у Београду изразила је незадовољство због могућности да се…
мар 22, 2020

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА - Учење од најпрестижнијих

Много је начина на које можеш провести време у изолацији. Неки ће овај период искористити…
мар 04, 2020

У СУСРЕТ УПИСУ НА ФАКУЛТЕТ - Моје припреме у Београду

Исхитрене одлуке, оне непромишљене, често умеју да обавежу и натерају на бесповратна…
мар 02, 2020

ИЗЛОЖБА О СУДБИНИ АНЕ ФРАНК – Да прошлост не постане будућност

У Средњој економској школи данас (2. март) је отворена изложба ''Ана Франк – историја за…
мар 02, 2020

У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Ана Франк – историја за садашњост

Изложба ''Ана Франк – историја за садашњост'' биће данас (2. март) у подне отворена у…
мар 01, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Аудиција за школу глуме       

Због великог интересовања бесплатна школа глуме поново ће бити организована у Омладинском…
феб 27, 2020

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ – Рекордан број пријављених

За припремну наставу из српског језика и математике за полагање мале матуре, коју…
феб 19, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Припремна настава за мале матуранте

Припрема ученика осмих разреда основних школа са подручја Лознице за полагање мале матуре…
феб 15, 2020

СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА – Најважнија је позитивна енергија

Светски дан деце оболеле од рака обележен је данас (15. фебруар) испред Вуковог дома…
феб 13, 2020

У СУБОТУ ИСПРЕД ВУКОВОГ ДОМА - Нека победе деца

Светски дан деце оболеле од рака, 15. фебруар, биће обележен у суботу испред Вуковог дома…
феб 12, 2020

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА - Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

Србија је добила групу младих који су званично завршили ‘’Школу за јутјубере’’ која је…
феб 05, 2020

ПРВА „ШКОЛА ЗА ЈУТЈУБЕРЕ“ - Шанса за младе јутјуб креаторе   

Једанаест младих јутјуб аматера из Србије, узраста од 15 до 18 година, добило је прилику…
феб 05, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ И МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ – Да знаш да ли те лажу

Шта је медијска и информациона писменост, имало је прилику да сазна једанаесторо…
феб 03, 2020

РУКОМЕТАШИЦА ЂУРЂИНА ВУЧЕТИЋ ЗА ГРМИ ЛО - Спорт се може само кад се хоће

Спорт је потребно волети срцем. Прави пример за то је седамнаестогодишња Ђурђина Вучетић,…
феб 02, 2020

МЛАДИ ЛОЗНИЧАНИ ИСТРАЖУЈУ ИСТОРИЈУ ''ВИСКОЗЕ'' – Зашто су људи били срећнији?

У оквиру пројекта "Изван поглавља, приступ различитостима", који спроводи невладина…
феб 01, 2020

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ''МЕМОРИЈАЛ ДАМЈАН РАШЕВИЋ'' - Вин бету пехар, победа свима

Хала Установе за физичку културу ''Лагатор'' јуче (31. јануар) је била испуњена младима…
јан 30, 2020

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ЗАШТИТНОГ ЗНАКА ОМЛАДИНСКЕ РЕДАКЦИЈЕ

Лого д. о. о. расписује „Конкурс за избор заштитног знака омладинске редакције Лозничких…
јан 23, 2020

''ВУКОПИС'' У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Правопис није баук

У Омладинском центру данас (23. јануар) је одржан квиз ''Вукопис'' у којем су се у…
јан 18, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Десеторо младих на јавном часу глуме

Завршна представа полазника школе глуме одржана је синоћ (17. јануар) у Омладинском…
дец 31, 2019

КАКО ЗАШТИТИТИ КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА? – Пажња и љубав једино решење

Као и увек пред новогодишње и божићне празнике и ових дана могу се често видети ватромети…
дец 29, 2019

ЛН ПРЕД КРАЈ ГОДИНЕ - Редакција младих за младе

Пред крај године у којој је портал Лозничких новости потврдио своје кључно место у брзом…

ЛН видео

Пратите нас

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"