fbpx

ПРУЖНИ ПРЕЛАЗИ ВЕЋИНОМ БЕЗ РАМПИ - Трипут гледај, једном пређи

Директни и индиректни трошкови саобраћајних незгода у Србији, по проценама стручњака, достижу суму од најмање 470.000 евра по глави смртно страдалог у саобраћају. На подручју Града Лознице налази се 21 путни прелаз од тога је пет осигурано, а осталих 16 су обележени вертикалном друмском сигнализацијом. “Црна тачка” код капије три

Пружни прелаз на путу Лозница - Бања Ковиљача, код “Вискозине” капије три лани је био као уклет и на њему су се у јулу, августу и октобру догодила три судара возова и аутомобила у којима је било повређених особа и веће материјалне штете. На сву срећу, нису ушли у црну статистику саобраћајних незгода на пружним прелазима који су за возаче у Србији веома небезбедно место, на шта је ове седмице указала и Државна ревизорска институција (ДРИ) на конференцији за новинаре током представљања Извештаја о ревизији сврсисходности пословања “Управљање безбедносним ризицима на прелазима преко пруге”.

Како преносе медији, др Душко Пејовић, председник Државне ревизорске институције и генерални државни ревизор, казао је да се од укупно 155 несрећа на свим пружним прелазима у периоду од 2017. до 2019. године у Србији, око 75 одсто догодило на пасивним пружним прелазима у нивоу, у којима су живот изгубила 24 лица, а 59 је теже повређено. У извештају ДРИ се наводи да је број несрећа на пружним прелазима смањен па их је у 2019. било 43, 14 мање него две године раније, а повређено је било 16 особа, девет мање него 2017. године. У односу на 2017 било је шест, а 2018. 12 погинули мање током 2019. када су на пружним прелазима живот изгубиле две особе. Како је на конференцији речено, директни и индиректни трошкови саобраћајних незгода у Србији, по проценама стручњака, достижу суму од најмање 470.000 евра по глави смртно страдалог у саобраћају.

Већина прелаза осигурана само саобраћајним знацима

- У Србији од укупно 2.114 прелаза пута преко пруге, њих 1.653, или око 78 одсто су пасивни пружни прелази који захтевају посебну опрезност свих учесника у саобраћају приликом преласка пруге, јер нису опремљени системом за упозорење или заштиту који се активира у случају када за корисника није безбедно да прелази преко прелаза - истакао је др Пејовић.

Извештај о ревизији показао је да би управљање безбедносним ризицима на прелазима преко пруге било ефикасније када би нормативни оквир био прецизније дефинисан и усклађен, а активности надлежних субјеката у већој мери координисане и усмерене на отклањање узрока ризика. Највећи број пружних прелаза, 76 одсто, осигуран је саобраћајним знацима на путу и зоном потребне прегледности, док 14 одсто пружних прелаза има највиши ниво безбедности, нагласио је Горан Мандић, вођа тима који је спровео ревизију. Према подацима управљача железничке инфраструктуре, 77 одсто пружних прелаза се налазе на размаку мањем од две хиљаде метара, иако је Законом о железници прописано да размак не може бити мањи, осим у изузетним случајевима, које прописује министар. Ревизори су утврдили и да су у 2019. републички и покрајински инспектори за државне путеве инспекцијским надзором уочили да је на 73 пружна прелаза на државним путевима постављена одговарајућа саобраћајна сигнализација, док на њих 59 то није случај. Што се тиче Лознице, њеном територијом пролази пруга Шабац-Лозница-Брасина на којој има укупно 57 путних прелаза, 17 је обезбеђено  рампама, односно браницима и полубраницима, од тога осам  аутоматским уређајима са полубраницима светлосном и звучном путном сигнализацијом, а девет је механичких којима рукују чувари путних прелаза. Преосталих 40 прелаза обезбеђено је знацима вертикалне друмске сигнализације. На овој прузи се на путним прелазима од 2014. до 2018. укупно догодило 39 несрећа. У којима су  погинуле три и повређено 15 особа. После реконструкције између Шапца и Брасине, урађене  2018, брзина возова је повећана на 80 км на сат у путничком и 60 км на сат у теретном железничком саобраћају, а пре реконструкције на великом броју деоница била је 10 до 30 км на сат.

Лани без погинулих

Због тога је неопходна повећана опрезност и максимално поштовање прописа на путним прелазима. У оквиру реконструкције пруге, асфалтирано је десет путних прелаза дуж ове деонице, а од јануара 2019. у раду је нови, аутоматизовани путни прелаз “Брасина”, између Брасине и Малог Зворника, и налази се на укрштању пруге са магистралним путем. Према подацима до којих су дошле ЛН, на подручју Града Лознице налази се 21 путни прелаз од тога је пет осигурано, један полуаутоматским браницима, а четири механичким браницима и они су поседнути са железничким радницима, другим речима имају рампе. Налазе се на Шабачком путу, Гробљанској и Дринској улици, Илићеву - “Вискоза”  и на Навозу. Свих осталих 16 су обележени вертикалном друмском сигнализацијом која је прописно постављена са знаком стоп и приближавање прузи без браника. Прошле године било је шест удеса на прелазима, у њима су учествовала четири теретна и два путничка воза, није било погинулих, само три лакше повређена и причињена је материјална штета. Осим код капије три, критично место био је и пружни прелаз у Козјаку са два судара. ДРИ наводи да су, када је у питању  надзор над спровођењем закона, уочили проблем да поједини управљачи путне инфраструктуре, односно локалне самоуправе, не желе да закључе уговор о одржавању пружних прелаза са “Инфраструктуром железнице Србије”, а што је прописано Законом о железници. Лозница није међу таквима и, према речима Николе Драгићевића, директора ЈП “Лозница развој”, које је управљач пута, она има склопљене уговоре одржавању пружних прелаза.

- Редовно их све обилазимо, контролишемо, радимо извештаје, записнике и службене белешке о њиховом стању. Радимо све послове које ми и треба да обавимо. Сви пружни прелази су прописно обележени вертикалном саобраћајном сигнализацијом која је у ингеренцији управљача пута, односно нашег предузећа. Предложили смо да се на свим пружним прелазима код нас стави рампа, имали смо више пута састанке са представницима “железница Србије” и разговарано је на ту тему. Постоји наша иницијатива по том питању и видећемо шта ће бити урађено - казао је Драгићевић за ЛН.

Како је својевремено речено за ЛН из “Инфраструктуре железнице Србије” све несреће на путним прелазима проузроковали су својом непажљивом, непрописном и неодговорном вожњом возачи друмских возила, било да је реч о аутомобилима, теретним возилима, аутобусима или тракторима. Због тога испред сваког прелаза треба бити опрезан, нарочито тамо где нема рампе и где је самим тим ризик већи. Многи Лозничани, сматрају да се не треба ослањати само на то и да је крајње време да се на свим прелазима, а нарочито на оним који иду кроз насеља и које прелазе и деца, поставе рампе или бар одговарајућа светлосна сигнализација.

Штета

Од 2017. до 2019. године укупно је поломљено 11.042 браника и полубраника на пружним прелазима, чиме је причињена материјална штета у износу од око 1,65 милијарди динара. ДРИ додаје да је инспекцијским надзором у 2019. утврђено да на 45 одсто прегледаних пружних прелаза на државним путевима није била постављена адекватна сабраћајна сигнализација.

Управљачи

Према подацима управљача железничке инфраструктуре, 16 управљача путне инфраструктуре, на чијој територији се налази 285 пружних прелаза, није закључило уговор о одржавању путних прелаза са управљачем железничке инфраструктуре, од чега су десет општинске, односно градске управе, које немају управљача јавног пута. Према одговорима локалних самоуправа на анкету ДРИ, 37 одсто њих, на чијем подручју постоје пружни прелази, нема управљача пута у складу са Законом о путевима.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И...

ПРВИ ЛЕДЕНИ ДАН – На Дрини наранџасти хидро аларм

ФК ВЕЛИКА РЕКА: РАДОВИ НА ИГРАЛИШТУ ПРИ КРАЈУ - На пролеће на свом терену

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу.

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"

Колумна

мај 01, 2021 707

НАШИ СМО - Хорор-ленд

Колико је прошли викенд донео позитивног расположења, сунчане дане и прву праву прилику да се изађе у природу, коначно прошета “мало на ваздуху” и опусти после вишемесечног зимског “заточеништва” у условима пандемије ковида-19, толико су из медијских кућа…
апр 24, 2021 328

НАШИ СМО - Бунга-бунга

Силвио Берлускони, један од најбогатијих људи на свету, најдуговечнији премијер, медијски магнат, рекло би се “италијански домаћин”, још увек се није ослободио судских поступака због проституције са малолетницама на оргијама које је организовао у својој вили пре 11 година.Тренутно се против њега…
апр 17, 2021 442

НАШИ СМО - Ђубре

У недељу су деца и одрасли у једном делу Лознице очистили део потока и шуме напунивши ђубретом око две стотине џакова. Нема шта нису нашли, а дуж потока, упућени тврде, има смећа за још пар стотина џакова. То ђубре које је завршило у потоку, трави, шуми, нису бацали зли непријатељи, него ми сами…
апр 10, 2021 321

НАШИ СМО - Студенти

Вест да се обележавање Дана студената у новобеоградском Студентском граду претворило у вечерњу “корона журку”, која се измакла контроли јер се “више хиљада окупљених људи веселило уз алкохол и народну музику”, пласирана је у недељу вече као “ударна” и истог тренутка покренула талас различитих…
апр 03, 2021 501

НАШИ СМО - Породица

У понедељак је на РТС-у и Суперстар ТВ приказана прва од пет епизода серије “Породица” Бориса Вулетића коју је пратило близу два милиона гледалаца. Верујем да је гледаност расла из вечери у вече, али ја то не могу поуздано да знам пошто ово пишем дан после прве да ми не побегне главни утисак - да…

Репортажа

мај 06, 2021

ЖИВОТ У ДОЛИНИ ЈАДРА - Рудник није бања

Укупно су у поступку исељења 62 домаћинства, а цене откупа су у јавности надуване и…
мај 02, 2021

СРЕСКЕ КУЋЕ ЛОЗНИЧКЕ - Године пролазе а сећања и даље трају

Стара двоспратница на углу Карађорђеве и Учитељске улице, једна је од преосталих зграда…
мар 25, 2021

ЗАГОРКА РАДНИЋ ИЗ ГРНЧАРЕ – Прославила стоти рођендан

Када је човек види онако витку како носи нарамак дрва уз степенице, па хитро, ко зна…
мар 24, 2021

ЛН У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ – Од доброг до страшног зачас

У црвеној зони слободно дишу само они пацијенти који имају нешто лакшу клиничку слику,…
мар 10, 2021

НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ПРОТИВ КОВИДА - Кад Драга вакцинише

Појавом вакцине многе болести су искорењене и ако већ постоји вакцина, треба је примити,…
феб 16, 2021

ВУК КАРАКЛИЋ - ИГРАЧ, КОРЕОГРАФ И КРОЈАЧ - Пола века у свом “Караџићу”

Караклић је активно играо дуже од две деценије, двадесет и нешто година је кореограф, а и…
феб 07, 2021

ДОЖИВЉАЈИ ЈЕДНОГ ТАПЕТАРА - Полован кревет као стара шкриња

Преправке старог намештаја за већину представљају само начин да од половног добију нови…
феб 07, 2021

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Овца ојагњила шесторке

У домаћинству Милутина Бабаља из Бање Ковиљаче једна овца ојагњила је шесторо јагњади што…
феб 04, 2021

ЛОЗНИЧАНИН У ЛОНДОНУ - Марко Тешић докторирао психологију

Лозничанин Марко Тешић однедавно је доктор психологије чиме се успешно завршио његов…
јан 27, 2021

ОД ЗНАТИЖЕЉЕ ДО ДОБРОГ ДЕЛА - Спасао на хиљаде фото-снимака из “Вискозе”

Док су други черупали и најмањи метал из бивше “Вискозе”, Александар Костић (23), спасао…

Грми Ло

мар 24, 2021

БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ - Друштвене мреже нису стваран живот

Интернет је постао место на којем нас могу вребати опасности и злонамерни људи чија су…
мар 13, 2021

ПРЕКОГРАНИЧНА САРАДЊА МЛАДИХ – Ауто-пут образовања

Неформална група “Покрени се!” из Србије и веб платформа “Eureka Zone” из БиХ покренули…
мар 08, 2021

УЗ ДАН ЖЕНА – Дуг пут до равноправности

Дан жена, Women’s day, El dia de la Mujer… Много језика, а једно значење. Дан када су…
феб 17, 2021

ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА - Можемо сви - можеш и ти

Дан деце оболеле од рака обележен је у понедељак у Улици Јована Цвијића, у складу са…
феб 13, 2021

ОМЛАДИНСКА СЕЛЕКЦИЈА ФК ЛОЗНИЦА – Припреме на Златибору

Омладинска селекција ФК Лозница налази се од јуче на припремама на Златибору. Момци ће…
дец 23, 2020

УВЕК СА ДЕЦОМ – Новогодишњи пакетићи за децу на Онкологији

Недавно основани огранак удружења ,,Увек са децом" у Лозници, успешно је завршио акцију…
дец 17, 2020

У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ - Корона, депресија и млади

Пандемија коронавируса са собом је донела страх, промену начина живота, другачији приступ…
нов 27, 2020

НАГРАЂЕНИ ЧЛАНОВИ ГРМИ ЛО РЕДАКЦИЈЕ ЛН - Три рада, три награде

Летње школе новинарства, основни и напредни ниво, које приређује Асоцијација локалних…
нов 27, 2020

ФОТО-РЕПОРТАЖА: ОДМОР У ДОБА КОРОНЕ - Златибор идеално место

Фото-репортажа ''Одмор у доба короне'' Анђеле Лукић, чланице Омладинске редакције…
нов 25, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Да Лозница буде зелена оаза

Волонтери Канцеларије за младе (КЗМ) осмислили су пројекат ''Зелена идеја'' у оквиру…
нов 25, 2020

МАЛИ ФУДБАЛЕРИ У БЕОГРАДУ – Јачи од Партизана

Зелено-бели дечаци ФК Лозница гостовали су у недељу на стадиону Партизана и одиграли…
нов 24, 2020

МЛАДИ И ОГРАНИЧЕЊЕ РАДНОГ ВРЕМЕНА КАФИЋА И НОЋНИХ КЛУБОВА – Вирус не ради до шест увече?

Одлуком Владе Србије од данас сви кафићи, клубови и тржни центри врата затварају у 18…
нов 12, 2020

BRAVE NEW MEDIA FORUM 2020 - Вирално издање, први пут

У време пандемије драгоцени су иновативне идеје и инспиративни концепти, како медијима…
нов 11, 2020

’’ШТА НАМ ТЕШКО’’ – Степенице знања

Лозница ће за који дан добити ’’степенице знања’’ пошто ће бити осликан део степеништа…
нов 10, 2020

КАМП ЗА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРКЕ – Четири Лозничанке међу најбољима

У спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови прве новембарске недеље…
нов 01, 2020

САЈТ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ – Занима те, питај

Колико знаш о репродуктивном здрављу? Где тражиш одговоре на питања која те занимају? На…
окт 25, 2020

''УВЕК СА ДЕЦОМ'' У ЛОЗНИЦИ – Удружење добило свој дом

Огранак Удружења ,''Увек са децом" отворен је јуче у Лозници. Тим поводом у Омладинском…
окт 23, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – За лепше двориште Дома за децу

У Дому за децу ''Вера Благојевић'' у Бањи Ковиљачи у току је спровођење пројекта…
окт 19, 2020

ШТА НАМ ТЕШКО – Имаш идеју, пријави се

Шта нам тешко. То је слоган младих, преспективних људи који су вољни да ураде нешто…
окт 08, 2020

АКЦИЈА УДОМЉАВАЊА ПАСА ИЗ АЗИЛА – Срећа маше репом

Љубимци, пси и мачке, жива бића као и сва друга. Попут мале деце и они захтевају посебну…
сеп 26, 2020

МЛАДИ И СПОРТ – Раднички јача омладински погон

У предграђу Лознице црвене се и беле дресови на игралишту Радничког у Клупцима, пионири…
сеп 26, 2020

УПОЗНАЈТЕ МАРИЈУ БОШЊАКОВИЋ – Што можеш да замислиш, можеш и да оствариш

Седамнаестогодишња Марија Бошњаковић рођена је у Лозници, а сада је ученица Средње…
сеп 22, 2020

АДОЛЕСЦЕНТИ И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЉЕ – Шири знање

Дводневна радионица Новосадског хуманитарног центра (НСХЦ) о репродуктивном здрављу…
авг 12, 2020

ДАН МЛАДИХ У СКЛАДУ СА СИТУАЦИЈОМ - Из невоље извући најбоље

За разлику од претходних година, Дан младих у Лозници данас (12. август) је обележен без…
авг 11, 2020

КОНКУРС  ЗА МЛАДЕ – Дијалог за будућност

УНИЦЕФ у Србији отворио је конкурс за онлајн UPSHIFT радионицу у оквиру заједничког…
јун 19, 2020

ДРУГИ ДЕФИЛЕ МАТУРАНАТА ЛОЗНИЦЕ – А сада озбиљно

Ако није могло у мају због епидемије коронавируса, може у јуну. Други заједнички дефиле…
јун 19, 2020

НЕ/ВИДЉИВИ ГРАД ЛОЗНИЦА – Историја различитости у аутобусу

Богатство једног града и једне земље мери се и богатством култура и етничких…
јун 19, 2020

ПРЕД ВУКОВИМ ДОМОМ КУЛТУРЕ – Исцртали невидљиве мапе града

Група лозничких средњошколаца, ученика Гимназије ''Вук Караџић'' и Средње економске школе…
јун 18, 2020

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ У ЈЕДНОМ ДАНУ – Оживљава невидљива Лозница

Испред Вуковог дома културе данас (18. јун) у три и у амфитеатру Цркве Покрова Пресвете…
мај 22, 2020

ДА ЛИ СТЕ ИКАДА ВИДЕЛИ НЕШТО СЛИЧНО? – Гавран који говори

Ако дођеш у ''Рајску долину'', ботаничку башту Живка Панића из Липнице, одушевиће те, баш…
мај 21, 2020

ИВАНА ЈЕ ПОБЕДИЛА ТУМОР, САДА ПОМАЖЕ ДРУГИМА – Подршка ''Родитељском кутку''

Много је оних који нису успели да победе опаке болести, попут рака, али постоје и људи…
мај 13, 2020

ОНЛАЈН ШКОЛА И ПРИПРЕМА ЗА ФАКУЛТЕТ – Стварност се вратила

Опште прихваћена теза је да онлајн учење не може никада заменити школске клупе. То је, у…
мај 02, 2020

ПРЕПОРУКА – Уживање уз ''Кућу од папира''

''La casa de papel'' или ''Money heist'' (''Кућа од папира'') је серија која је освојила…
апр 24, 2020

АПЕЛ ЈУТЈУБЕРА - Остани код куће

Лознички јутјубер Иван Трифуновић, члан омладинске редакције Лозничких новости - Грми Ло,…
апр 12, 2020

ДА ЛИ ЗНАШ ШТА ЈЕ БАЈКОТ? - Нова значења потрошње

Шта је прва ствар која ти падне на памет када чујеш реч - активизам? Да ли су то…
апр 10, 2020

КРУПАЊСКИ ВОЛОНТЕРИ – Осмех испуњава срца

Да ли си се икада запитао ко су волонтери и шта је, уопште, волонтирање? Ако јеси, онда…
апр 08, 2020

КАКО ЈЕ БИТИ: ЛЕКАР ХИТНЕ ПОМОЋИ - Љубав неутралише све што је лоше

Латинска пословица каже ''Отклонити бол божанско је дело'', а Немања Милићевић, лекар…
мар 29, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ У ВРЕМЕ САМОИЗОЛАЦИЈЕ – Интернет не може да замени стварност

Од увођења забране кретања од 5 ујутру до 17 часова, свет више не личи на оно што је био.…
мар 25, 2020

ЗА ВРЕМЕ КУЋНЕ ИЗОЛАЦИЈЕ - Путовање на странама књига

Ових дана међу корисницама и корисницима фејсбука, посебно онима који су у читалачким…
мар 24, 2020

РЕАКЦИЈА НА МОГУЋНОСТ ДА СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ ПОСТАНУ КАРАНТИН - Студенти се противе

Група студената Универзитета у Београду изразила је незадовољство због могућности да се…
мар 22, 2020

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ АМЕРИЧКИХ УНИВЕРЗИТЕТА - Учење од најпрестижнијих

Много је начина на које можеш провести време у изолацији. Неки ће овај период искористити…
мар 04, 2020

У СУСРЕТ УПИСУ НА ФАКУЛТЕТ - Моје припреме у Београду

Исхитрене одлуке, оне непромишљене, често умеју да обавежу и натерају на бесповратна…
мар 02, 2020

ИЗЛОЖБА О СУДБИНИ АНЕ ФРАНК – Да прошлост не постане будућност

У Средњој економској школи данас (2. март) је отворена изложба ''Ана Франк – историја за…
мар 02, 2020

У СРЕДЊОЈ ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ – Ана Франк – историја за садашњост

Изложба ''Ана Франк – историја за садашњост'' биће данас (2. март) у подне отворена у…
мар 01, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Аудиција за школу глуме       

Због великог интересовања бесплатна школа глуме поново ће бити организована у Омладинском…
феб 27, 2020

ПРИПРЕМЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ – Рекордан број пријављених

За припремну наставу из српског језика и математике за полагање мале матуре, коју…
феб 19, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Припремна настава за мале матуранте

Припрема ученика осмих разреда основних школа са подручја Лознице за полагање мале матуре…
феб 15, 2020

СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА – Најважнија је позитивна енергија

Светски дан деце оболеле од рака обележен је данас (15. фебруар) испред Вуковог дома…
феб 13, 2020

У СУБОТУ ИСПРЕД ВУКОВОГ ДОМА - Нека победе деца

Светски дан деце оболеле од рака, 15. фебруар, биће обележен у суботу испред Вуковог дома…
феб 12, 2020

У ОРГАНИЗАЦИЈИ КОМСА - Одржана прва ‘’Школа за јутјубере’’

Србија је добила групу младих који су званично завршили ‘’Школу за јутјубере’’ која је…
феб 05, 2020

ПРВА „ШКОЛА ЗА ЈУТЈУБЕРЕ“ - Шанса за младе јутјуб креаторе   

Једанаест младих јутјуб аматера из Србије, узраста од 15 до 18 година, добило је прилику…
феб 05, 2020

СРЕДЊОШКОЛЦИ И МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ – Да знаш да ли те лажу

Шта је медијска и информациона писменост, имало је прилику да сазна једанаесторо…
феб 03, 2020

РУКОМЕТАШИЦА ЂУРЂИНА ВУЧЕТИЋ ЗА ГРМИ ЛО - Спорт се може само кад се хоће

Спорт је потребно волети срцем. Прави пример за то је седамнаестогодишња Ђурђина Вучетић,…
феб 02, 2020

МЛАДИ ЛОЗНИЧАНИ ИСТРАЖУЈУ ИСТОРИЈУ ''ВИСКОЗЕ'' – Зашто су људи били срећнији?

У оквиру пројекта "Изван поглавља, приступ различитостима", који спроводи невладина…
феб 01, 2020

ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ''МЕМОРИЈАЛ ДАМЈАН РАШЕВИЋ'' - Вин бету пехар, победа свима

Хала Установе за физичку културу ''Лагатор'' јуче (31. јануар) је била испуњена младима…
јан 30, 2020

КОНКУРС ЗА ИЗБОР ЗАШТИТНОГ ЗНАКА ОМЛАДИНСКЕ РЕДАКЦИЈЕ

Лого д. о. о. расписује „Конкурс за избор заштитног знака омладинске редакције Лозничких…
јан 23, 2020

''ВУКОПИС'' У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ – Правопис није баук

У Омладинском центру данас (23. јануар) је одржан квиз ''Вукопис'' у којем су се у…
јан 18, 2020

У ОМЛАДИНСКОМ ЦЕНТРУ - Десеторо младих на јавном часу глуме

Завршна представа полазника школе глуме одржана је синоћ (17. јануар) у Омладинском…
дец 31, 2019

КАКО ЗАШТИТИТИ КУЋНЕ ЉУБИМЦЕ ЗА ВРЕМЕ ПРАЗНИКА? – Пажња и љубав једино решење

Као и увек пред новогодишње и божићне празнике и ових дана могу се често видети ватромети…
дец 29, 2019

ЛН ПРЕД КРАЈ ГОДИНЕ - Редакција младих за младе

Пред крај године у којој је портал Лозничких новости потврдио своје кључно место у брзом…

ЛН видео

Пратите нас

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2"