ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Не палите траву и ниско растиње

Из Градског штаба за ванредне ситуације данас је грађанима упућен апел да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору и обрадивим површинама у близини шума, због изазивања опасности по безбедност грађана и имовине. Штаб подсећа да је Законом о заштити од пожара забрањено спаљивање стрних усева, смећа на отвореном простору и биљних остатака.

– Моле се грађани, да уколико примете да неко пали траву и ниско растиње, или већ постојећи шумски или пожар на отвореном простору, одмах обавесте Ватрогасно спасилачку јединицу на телефон 193, Полицијску станицу на број 192 или Оперативни центар 112 на телефон 1985, како би се спречило даље ширење пожара. Подсећамо да је Законом о заштити од пожара забрањено спаљивање стрних усева, смећа на отвореном, биљних остатака, као и да су за непоштовање ове одредбе Законом предвиђене високе новчане казне. Оне су за правна лица 300.000 до 1.000.000 динара, а физичка од 10.000 до 50.000 динара – стоји у саопштењу.

Изазивање пожара представља опасност по живот и имовину грађана и за изазивање опште опасности за учиниоце су предвиђене затворске казне од шест месеци до пет година затвора и новчана казна.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОД 18. ДО 20. ЈУЛА – У Лозници „Моточашће 2024“

ПОСЛЕ ПОНОЋИ – Пуштени приведени активисти ‘’Не дамо Јадар’’

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )