АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЛАШТВА КРВИ – Одазвало се 70 људи

У јучерашњој традиционалној акцији добровољног давалаштва крви „Тесли у част“, организованој у Вуковом дому културе поводом 167 година од рођења српског, словенског и светског изумитеља, прикупљено је шездесет јединица крви. Акцији се одазвало седамдесет људи који су дошли из више удружења и друштава из Србије и Републике Српске – Угљевика, Бијељине, Доње Пилице, Коцељеве и Новог Сада.

Горан Живанчевић, председник Извршног одбора Удружења ДДК “Др Миленко Марин“, које је, заједно са Црвеним крстом Лознице и Асоцијацијом добровољног давања крви „Текериш“, организатор акције, каже да су задовољни одзивом и да се надају да ће и ове године испунити план који је предвиђен од стране Института за трансфузију крви Србије. Захвалио се свим добровољним даваоцима који су се одазвали, свим донаторима, као и представницима медија који годинама прате ову и сличне акције.

Како је рекла Зорка Владић, секретарка „Црвеног крста“ у Лозници, током маја и јуна имали су благи пад одзива давалаца.

– Са почетком летње кампање Института бележи се благи пораст тако да успевамо да остваримо и да надмашимо планирани број по акцији који за ову годину у Лозници износи 45 – рекла је она.

Јуче су уручене и две награде под називом„Слободан Радосављевић“, највећа признања Удружења „Др Миленко Марин“.

– Награде су добили Верица Мићић, новинарка Лозничких новости који нас годинама прати, и Асан Бркић, вишеструки давалац крви у пензији, који је 124 пута дао крв. Ова награда се додељује у част људи који су допринели афирмацији, развоју и унапређењу рада нашег удружења – рекао је Живанчевић.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРЦА – Подсетник на страдање народа

ГРАД ЋЕ ПОНУДИТИ ПОМОЋ – Штира мора бити украс, а не ругло

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )