ПОСЛЕ ДРУГОГ УПИСНОГ КРУГА –  Непопуњено 71 место

После објављивања коначних резултата расподеле ученика по средњим школама и образовним профилима у четири лозничке средње школе места има за још 82 ученика. Једина школа у којој су сва места попуњена је Техничка школа, укупно 224 места.

Највише непопуњених места после другог уписног круга остало је у Гимназији „Вук Караџић“ и то: 28 на друштвено језичком смеру, минималан број бодова за упис на овај смер је 50,64. На овом смеру, иначе, планирана су три одељења са по 28 ученика, укупно 84. Места има и на смеру за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (ИТ смер) и то за десет  ученика. Минималан број бодова за упис на овај смер, на којем је планирано укупно двадесет ученика,  је 212,61.

Од 224 места у Средњој школи „Свети Сава“ остало је још само три и то за занимање техничар за заштиту животне средине, минималан број бодова за упис на овај смер је 51,90.

У Средњој економској школи остало је непопуњено 30 места, и то: осам за образовни профил комерцијалиста, минималан број бодова за упис на овај смер где је планирано 28 ученика, је 51,36, затим, за занимање кулинарски техничар где је такође планирано 28 ђака, остало је десет места, минималан број бодова је 50,14. Такође, остало је непопуњено и свих дванаест места за будуће сервире, образовни профил у трајању од две године намењен деци са сметњама у развоју.

На сајту Министарства просвете наведено је да је после другог уписног круга остао неуписан 161 ученик. Неуписаних ученика са мање од 50 бодова је 145 а са више од 50 бодова је њих шеснаест. Они ће имати још једну шансу крајем августа када ће бити организован и трећи уписни круг.

Иначе, ове године највеће интересовање било је за медицинску струку, затим гимназије а мање за информационе технологије.

Они ученици који би желели да се „пребаце“ у другу школу морају да се упишу тамо где су распоређени а крајем августа родитељи треба да предају молбу у школу у коју желе да ученик пређе и да чекају све док се не појави слободно место. Прекобројног уписа више нема тако да одељење не може имати више од 28 ђака.

Упис у средње школе и ове године може да се обави електронским путем, и из иностранства, преко портала до сутра 6. јула или непосредно, одласком у средњу школу.

Они ученици који из здравствених и објективних разлога нису полагали завршни испит у јунском року, моћи ће то да ураде 14, 15. и 16. августа.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОДРШКА ЈАПАНА – Нови кров на ПУ „Црвенкапа“

У ПРИСУСТВУ МИНИСТАРКЕ ЈЕЛЕНЕ БЕГОВИЋ – Отворен Иновациони стартап центар

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )