ПОДРШКА ЈАПАНА – Нови кров на ПУ „Црвенкапа“

Предшколска установа „Црвенкапа“ у Малом Зворнику добиће ускоро нов кров а реконструкција старог је званично почела 1. јула. Посао је поверен предузећу „ИТМ ВП“ из Велике Плане, а радови који ће трајати двадесет календарских дана и чија вредност је нешто већа од 50 хиљада евра обухватају санацију конструкције и замену кровног покривача. Новац је крајем фебруара добијен од Владе Јапана уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе Србије.

За стручни надзор над извођењем радова задужено је предузеће „Масив 2020“ из Бање Ковиљаче, а према речима Јелене Николић, директорке ПУ „Црвенкапа“, посао на објекту неће реметити редовне васпитно-образовне активности у установи.

– После састанка којем су у понедељак присуствовали представници извођача и надзора радова, као и председник општине Зоран Јевтић, започете су припреме, обављена премеравања и већ од следеће седмице крећемо у посао који ће нас ослободити мука какве смо имали због дотрајалости и прокишњавања крова. Додатне невоље нам је задавало и невреме које га је оштетило, али сада очекујемо да то све остане иза нас – рекла је за портал ЛН директорка Николић.

Она је потврдила да је уз то што је летњи период погодан за грађевинске радове и потреба за смештајем деце у вртић мања јер су у току годишњи одмори. У случају потребе, како је навела, родитељима је на располагању и објекат вртића „Цврчак“, у Доњем насељу, који такође има довољно капацитета. Николићева нам је рекла да ће од септембра услуге обданишта користити око две стотине малишана и да у овом тренутку нема листе чекања.

Подсећамо да се Мали Зворник нашао међу шест општина које су добиле подршку Јапана и да ово није прва помоћ општини пријатељске земље кроз Пројекат за основне потребе становништва (ПОПОС).

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА “ЕКО ТАМНАВА” – Готова до краја 2025.

ЗА ВИКЕНД У ЛЕШНИЦИ – 14. скуп бајкера

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )