ЉУБОВИЈИ ОД МИНИСТАРСТВА ГРАЂЕВИНАРСТВА – Милион евра за реконструкцију Дринске улице

ЉУБОВИЈИ ОД МИНИСТАРСТВА ГРАЂЕВИНАРСТВА – Милион евра за реконструкцију Дринске улице

У Београду је јуче министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић потписао уговоре са представницима шест локалних самоуправа о бесповратној додели средстава у оквиру пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалних самоуправа – „ЛИИД пројекта“. У име општине Љубовија уговор је потписао председник Милан Јовановић. Нешто мање од милион евра, колико је Љубовија добила, биће искоришћено за реконструкцију Дринске улице.

– Дринска улица је главна улица, жила куцавица Љубовије и биће урађена комплетна реконструкција од водоводне и канализационе мреже, нисконапонске и телекомуникационе мреже, као и тротоари, нови асфалт, паркинзи.  У наредне три четири седмице биће расписана јавна набавка за избор извођача радова како бисмо могли да отпочнемо посао – каже за ЛН  председник општине.

Поред Љубовије новац су добили и Нови Сад, Оџаци, Сврљиг, Нови Бечеј и Бајина Башта. Министар Весић је после потписивања уговора рекао да  је укупна вредност девет пројеката 5,9 милиона евра. Он је истакао да су пројекти попут овог најбољи пример како треба равномерно развијати земљу стварајући најповољније услове за бољи живот грађана. Весић је нагласио да је непрестани рад на обнови и изградњи инфраструктуре кључни фактор раста животног стандарда грађана.

Укупно ће 145 локалних самоуправа добити новац кроз пројекат ЛИИД. Пројекте који решавају локална инфраструктурна питања бирају саме локалне самоуправе. За овај пројекат издвојено је 265 милиона евра.

В. Ст.

Фото: Ривера инфо

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БОКС: НА ЕВРОПСКОМ ЈУНИОРСКОМ ПРВЕНСТВУ – Бронза Павлу Поповићу

ЗА ВИКЕНД У ЛЕШНИЦИ – 14. скуп бајкера

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )