СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ МУП – Упозорење на могуће непогоде

Републички хидрометеоролошки завод издао је управо упозорење за подручје Бачке, Срема и Мачванског округа на грмљавинско невреме. Како стоји у упозорењу, веома јак конквективни систем условиће у наредних сат времена обилне падавине, грмљавину и град, као и олујни ветар у зони најјачих пљускова. Очекује се 20 и 40 литара кише по квадратном метру, локално је могуће и више.

Министарство унутрашњих послова (МУП), Сектор за ванредне ситуације (СВС) упутио је, у складу са најавама Републичког хидрометеоролошког завода, упозорење локалним штабовима за ванредне ситуације за хитно предузимање оперативних и превентивних мера,

Како се наводи у сопштењу МУП-а, Србију вечерас, ноћас и сутра очекују, према најавама Републичког хидрометеоролошког завода, грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и великом количином падавина за веома кратко време.

СВС је хитно обавестио Мачвански и Колубарски округ да проследе упозорења градским и општинским штабовима за ванредне ситуације и да ватрогасци-спасиоци обилазе становништво са акцентом на потебцијално критичне тачке.

Обавештени су и упозорени и Београд, Сремска Митровица и Крагујевац, а сви људски и материјално-технички ресурси стављени су на располагање са циљем спасавањем људских живота и материјалних добара, наводи се у саопштењу.

МУП апелује на грађане да буду опрезни и да прате најаве и инструкције Републичког хидрометеоролошког завода и других надлежних органа.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ПРИСУСТВУ МИНИСТАРКЕ ЈЕЛЕНЕ БЕГОВИЋ – Отворен Иновациони стартап центар

14. ”ДАНИ МЕЂАША” – Међа не дели, већ спаја

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )