ПОСЛЕ ПРВОГ УПИСНОГ КРУГА – Непопуњена 82 места

После објављивања коначних резултата расподеле ученика по средњим школама и образовним профилима у четири лозничке средње школе места има за још 82 ученика. Једина школа у којој су сва места попуњена је Техничка школа, укупно 224 места.

Највише непопуњених места после првог уписног круга остало је у Гимназији „Вук Караџић“ и то: тридесет на друштвено-језичком смеру, минималан број бодова за упис на овај смер је 50,64. На овом смеру, иначе, планирана су три одељења са по 28 ученика, укупно 84. Места има и на смеру за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику (ИТ смер) и то за десет  ученика. Минималан број бодова за упис на овај смер, на којем је планирано укупно двадесет ученика,  је 212,61.

У Средњој економској школи остало је непопуњено 36 места, и то: дванаест за образовни профил комерцијалиста, минималан број бодова за упис на овај смер, где је планирано 28 ученика, је 51,84, затим, за занимање кулинарски техничар где је такође планирано 28 ђака, остало је једанаест места, минималан број бодова је 50,14 и једно место за будућег економског техничара, минималан број бодова за упис на овај смер је 50,66. Такође, остало је непопуњено и свих дванаест места за будуће сервире, образовни профил у трајању од две године намењен деци са сметњама у развоју.

У СШ ,,Свети Сава” остало је слободно још свега шест места на смеру техничар за заштиту животне средине. За упис на овај смер потребно је најмање 51,7 бодова.

Ученици који нису распоређени у првом уписном кругу сутра ће преко портала „Моја средња школа“ или непосредно у основној школи моћи да предају листу жеља, док ће у среду 3. јула бити објављен распоред ученика по средњим школама и образовним профилима у другом уписном кругу.

Упис у средње школе и ове године моћи ће да се обави електронским путем, и из иностранства, преко портала од 2. до 6. јула или непосредно, одласком у средњу школу.

Они ученици који из здравствених и објективних разлога нису полагали завршни испит у јунском року, моћи ће то да ураде 14, 15. и 16. августа.

Како су саопштили из Министарства просвете, у првом кругу у Србији распоређена су 59.094 ученика, по првој жељи распоређена су 35.863 ђака.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ПРИСУСТВУ МИНИСТАРКЕ ЈЕЛЕНЕ БЕГОВИЋ – Отворен Иновациони стартап центар

14. ”ДАНИ МЕЂАША” – Међа не дели, већ спаја

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )