СЛУЖБА ХИТНЕ ПОМОЋИ  – Повећан број прегледа

У Служби хитне помоћи лозничког Здравственог центра, повећан је број прегледа посебно у ноћној смени. Дневно се у просеку прегледа 90 пацијената а на терену десет.

Према речима др Слободана Перића, начелника ове Службе, високе температуре могу негативно да утичу на здравље посебно веома мале деце, узраста до две године, старије од 65 година, труднице и хроничне болеснике.

– Најчешће су то особе са високим крвним притиском, срчани болесници, астматичари и пацијенти са  хроничном опструктивном болести плућа. Комбинација високе спољашње температуре и терапија може довести до несвестица, узрокованих наглим падом артеријског притиска, и високе температуре – истиче Перић.

Код ових особа се могу јавити појачане тегобе, али и симптоми попут, главобоље, опште слабости, раздражљивости, исцрпљености, као и проблеми са спавањем. У случају појаве тежих тегоба, обавезно се треба јавити лекару.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АКО БУДЕ УСЛОВА – Напад на комарце

МЛАДИ ДАНАС: ПОЛИТИКА – На партијама је да привуку младе

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )