СЕКТОР ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ – Не пали стрњику

После најаве топлог времена које погодује настанку пожара на отвореном простору и њиховом брзом ширењу,  припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, апелују на грађане да не пале траву и ниско растиње на таквим подручјима, посебно не у близини обрадивих пољопривредних површина или у близини шума, због опасности од ширења пожара који може да угрози животе грађана и нанети велику материјалну штету.

– Подсећамо да је Законом о заштити од пожара и другим законима забрањено спаљивање траве и ниског растиња на отвореном простору, остатака стрних усева, спаљивање смећа, као и ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме. За непоштовање ових законских одредаба прописане су новчане казне за физичка лица, која прекрше одредбе Закона о заштити од пожара, од 10.000 до 50.000 динара, док казне за спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа за физичка лица износе 10.000 динара, а за правна лица од 300 хиљада до милион динара. – подсећају из Сектора за ванредне ситуације.

Уколико дође до пожара потребно је да грађани што пре обавесте ватрогасну службу на број телефона 193. Сектор за ванредне ситуације ће у наредном периоду, са другим припадницима МУП, надлежним инспекцијским службама републичког и локалног нивоа, појачати надзор и обилазак терена ради проналажења неодговорних грађана који не поштују законске одредбе и њиховог процесуирања, а све ради смањења броја пожара на отвореном простору и повећања безбедности грађана, стоји у саопштењу.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФУДБАЛ: МЕЂУОПШТИНСКА ЛИГА „ЈАДАР“ – Младост прославила титулу

БАРАЖ ЗА МЕЂУОПШТИНСКУ ЛИГУ ”ЈАДАР” – Пасковац у вишем рангу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )