ПОСЛЕ ТЕКСТА О АЗИЛУ ЗА ЖИВОТИЊЕ – Није као што се прича

ПОСЛЕ ТЕКСТА О АЗИЛУ ЗА ЖИВОТИЊЕ – Није као што се прича

Прихватилиште за напуштене животиње на Јарцану  била је недавно тема којом су се бавиле “Лозничке новости”, а после објављивања текста букнуле су друштвене мреже. Највише коментара, негативних, упућено је на истинитост описа стања које су изнели надлежни из КЈП “Наш дом”,  уз тврдње да “ништа није онако како је речено”. Да ли су и колико критике оправдане, разговарали смо са директором предузећа Владимиром Петровићем, током посете азилу и видели како се радници зоохигијенске службе старају о псима. Он каже да објављено у ЛН представља потпуну истину, а да неосноване критике лоше утичу на рад предузећа.

– Не можемо забранити  људима да на друштвеним мрежама пишу то што пишу. Једино можемо покренути судске поступке због повреде угледа фирме или моје части, али то није оно што нам треба, иако ти злуради “коментатори” очекују управо такву реакцију. Све што је већ речено о исхрани, здравственом статусу или чистоћи у самом прихватилишту, али и о унапређивању рада, је тачно. Да је лажна слика, која је пуштена у јавност, истинита, до сада бисмо сигурно имали неку кривичну пријаву или били затворени. Међутим, откако постоји азил, није било тога нити је утврђена било каква врста нечије одговорности – рекао  је Петровић који нас је заједно са шефом зоохигијенске службе доктором ветеринарске медицине Драганом Спасојевићем провео кроз прихватилиште.

Он додаје да се тендециозним, злонамерним коментарима настоји приказати стварност каква није.

Писма са исте адресе

– Покушавају се опет грађани довести у заблуду, а циљ је, претпостављамо, остваривање неке материјалне користи. Постоје удружења која се баве заштитом животиња али није логично да нам са петнаест различитих адреса и потписима различитих особа, за које сумњамо да и постоје, стигну мејлови са  идентичним садржајима. Ту су критике без основа. Ветеринарска инспекција нас редовно посећује и да има било каквих проблема, до сада би нас казнили. Пре неколико дана поред азила су остављена два џака са угинулим псима што су наши радници запазили. Сада прегледамо снимке видео-надзора како бисмо утврдили ко је то учинио. Тај ко је оставио угинуле псе се, вероватно, надао да ће то неко фотографисати и на основу тога конструисати нову причу о нехуманим условима и поступањима у азилу. У томе није успео, али све ово омета наш рад, а, иначе, знатна средства улажемо у инфраструктуру. Одмах смо случај пријавили Републичкој ветеринарској инспекцији – објашњава директор “Нашег дома”.

Владимир Петровић

У азилу је однедавно радно време продужено за два сата а три радника раде од седам до пет поподне, док током викенда по један ради од седам до три. Детаље о поступању са напуштеним псима, објашњава Спасојевић.

– Од момента позива процењује се приоритетност јер их некада буде више у исто време. После хватања пас луталица смешта се у посебно формиран прљави део азила, потом се обавештава ветеринарска амбуланта  и шаље ветеринар да прегледа пса. После периода адаптације и процене ветеринара, пас се стерилише или кастрира при чему се свака животиња која је ушла у азил обележава и за њу отвара картон – каже он.

У картону су сви подаци, од хватања, који је од радника излазио на терен, до кратког описа пса и резултата прегледа. После тога пси се смештају у чисти део прихватилишта, и седам до десет дана бораве у посебним боксовима, а онда разврставају по боксовима, по полу, узрасту и темпераменту, да не би дошло до међусобног сукоба.

Драган Спасојевић

 –  О сваком поступку води се детаљна евиденција. Прати се дневна потрошња хране, а то је од 60 до сто и више килограма, зависно од годишњег доба и структуре паса, односно, око 400 до 500 грама по псу. Радници воде евиденцију о томе шта је ко од њих урадио, као и о посетама и храњењу и потрошњи хране. У зимском периоду постављају се застори ради изолације од ветра. Дезинфекција азила је једном седмично, а дератизација тромесечно, иако правилник налаже да то буде чак и једном годишње. Што се тиче хране, она је у гранулама, упакована стиже у оригиналним врећама, а месечно набављамо око две и по тоне – каже саговорник.

Служба којом руководи, електронски води евиденцију о свему, о броју кастрираних и стерилисаних паса, са бројем микро-чипа, здравствени картон животиње с бројем амбулантног протокола, зна се тачно која је животиња очишћена од паразита, која је удомљена, са подацима особе која ју је удомила, као и терапијске листе свих паса лечених у азилу. Извештаји о вакцинацији све то прате, као и потврде о обележавању. Спасојевић каже да су најчешће критике и замерке због посете прихватилишту, о чему се највише пише на друштвеним мрежама.

У боксу

Дозвољене посете

– Због незнања или лоше намере, пишу се неистине. Посета је дозвољена,  написано је на улазним вратима, уторком и четвртком између 11 и 13 часова,  то је тако  да би се обавило јутарње прање боксова, храњење и остало. Посете се организују и по потребама и жељама људи који нас зову а договоримо се о термину који је у складу са динамиком рада у азилу. Удомљавању присуствује ветеринар. Грађани могу да одаберу пса по жељи, на лицу места се завршава папирологија и издаје потврда о удомљавању уз писану изјаву будућег власника. Његова је обавеза да уплати републичку административну таксу од 330 динара и тако цела процедура  не траје дуже од десетак минута. Годишње се у просеку удоми између 20 и 50 паса. – објашњава Спасојевић.

Храна за псе

Кључни проблем је, наглашава, неодговорно власништво и апелује на људе да обележавају своје животиње. Како каже, обележени пси не улазе у азил, задрже се у тријажном делу и на основу чипа позива власник, проблем је губљење необележених јер се власници тада тешко налазе.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ВРЕМЕ – Стижу тропске ноћи

ЦРВЕНО ЗЛАТО – Прва класа 200, органска 270 динара

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )