СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ – Кад се удружи пет школа

Ученици и наставници из Средње економске школе и основних школа „Вук Караџић“ у Лозници и Липници, Вукове спомен-школе у Тршићу и „Петар Враголић“ из Љубовије, лепо осмишљеним акцијама и активностима обележили су 5. јун, Светски дан заштите животне средине. Ових пет школа и до сада су сарађивале у различитим пројектима а, како каже Сања Симић де Графова, наставница енглеског језика и педагошка саветница у ОШ „Вук Караџић“ у Лозници, одлучено је да се екологији посвети посебна пажња због њеног свеукупног значаја. Стога се неће зауставити само на обележавању 5. јуна, заштити животне средине посветиће се цео месец јун спровођењем активности као што су: интегративна настава о екологији кроз различите предмете, радионице, карикатуре, ликовног, литерарног и фото конкурса о природи, еколошких акција, уређења животне средине, модне ревије од рециклираног материјала, радионице израде биоразградивих природних сапуна, прављењу еко баште, сађењу биљака у пластенику, предавања.

– Циљ нам је да у подизању еколошке свести упутимо ученике да се друже, сарађују, али и да промовишу позитивне примере еколошког активизма и утичу на вршњаке и ширу локалну заједницу да живимо у здравој животнојсредини. Доста тога се реализује у самим школама јер има много наставника који желе да у свему томе учествују а деца наших школа су навикнута на овај начин сарадње и увек се обрадују. Све активности објединићемо крајем овог месеца са свим примерима добре праксе – објашњава Симић де Графова.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА – „Распевано пролеће“ за викенд

УОЧИ ОТВАРАЊА ГРАДСКОГ КУПАЛИШТА– Старе цене у новој сезони

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )