У ЉУБОВИЈИ – Обележили Дан општине

Општина Љубовија обележила је данас 153 године од када ју је 3. јуна 1871. године књаз Милан Обреновић указом прогласио варошицом. Свечаној академији у сали биоскопа, поред представника локалне самоуправе и одборника, присуствовали су и бројни гости – епископ шабачки Јеротеј, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић, државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања Ђорђе Тодоров, директорка филијале РФЗО Шабац Јелена Павловић, директор Завода за јавно здравље Бранко Вујковић,  представници градова и општина из региона, МУП-а, Војске Србије и други гости.

Обраћајући се присутнима Дабић је истакао стратешки значај који Љубовија има за Србију и указао на велике потенцијале које ова општина има. Поручио је да је Министарство државне управе и локалне самоуправе спремно да подржи реализацију пројеката који доприносе развојним могућностима и повећању стандарда грађана.

У име општине госте је поздравио председник Милан Јовановић. Он је потом са председником Скупштине оопштине Љубовија Александром Ђукићем заслужним појединцима и установама  уручио повеље, плакете и захвалнице.

Повеље су добили епископ шабачки Јеротеј, Општинска организација савеза удружења потомака ратова од 1912. до 1920. „Браћа Рибникар“  и Славиша Павловић. Плакетама су награђени Радмила Ћалић, постхумно, Мирослав Лазовић, Удружење за културу „Добривоје и Добрила Пантелић“, Милорад Аћимовић, Брано Петровић, Вера Пантић, Средња школа „Вук Караџић“ и Јелена Павловић. Захвалнице су добили Драгомир Мисаиловић, Удружење „Кривоторбићи“, Иван Лазић, Иван Игњатовић, Удружење грађана „Црнча – наше село“, „Хуманитарни базар“, Милица Јанковић и Центар за инклузију.

У пригодном уметничком програму наступили су оперски певачи Љубица Вранеш и Драгољуб Бајић.

Милан Јовановић и Лазар Продановић

Побратимили се Љубовија и Братунац

Пре Свечане академије одржана је Свечана седница Скупштине општине Љубовија којој су присуствовали и представници оопштине Братунац из Републике Српске. На седници су председник општине Љубовија Милан Јовановић и начелник општине Братунац Лазар Продановић, потписали споразум о братимљењу. Продановић је истакао да Братунац и Љубовија имају одличну сарадњу и да се нада да ће ускоро заједно организовати две манифестације. Иначе, општина Братунац је четврта са којом се у последњих десет година Љубовија побратимила.

В. Ст.

Фото: Ривераинфо

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ШТИРА И ДАЉЕ У КОРОВУ – Корито се не види

СТЕФАН ПУРТИЋ ЗА ПОРТАЛ ЛН О ИГРИ НА ’’ЛАГАТОРУ’’ – Јака осећања и велика одговорност

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )