ПОЛА ВЕКА ОД МАЛЕ МАТУРЕ – Скуп „Цвијићеваца“ на старом месту

Бивши ученици ОШ „Јован Цвијић“, генерација рођена 1959. године, обележила је јуче пола века од мале матуре. Њих тридесетак окупило се „на маленом брегу“, да одрже заједнички час и испред своје школе овековече фотографијом овај дан препун емоција, среће и понеке сузе.

Те 1974. године, њих 130 је прославило малу матуру и из четири одељења основне школе са собом понело добро знање, другарства за вечност и успомене којих су се после 50 година с осмехом присећали на забави којом су употпунили своје дружење. Јоца, Пане, Омер, Ковиљка, Мира, Горан, Гоца, Љутко, Снежана, Драган, Зорица, Бобан, Тошо, Марица, само су нека од имена и надимака из те генерације, али током својих присећања на прошле дане, нису заборављена ни 22 другара који су у међувремену преминули, а чија су имена такође поменута на овом дану успомена.

Пре пола века

Понос што је њихова генерација изнедрила бројне лекаре, официре, музичаре, васпитаче, инжењере, није скривао ни разредни старешина, наставник Миодраг Танасијевић, који је са својим бившим ђацима радо провео овај дан и присетио се давно прошлих времена, али оних која се памте до краја живота.

С. П.

Фото: Лична архива

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Геноцид?

НОВА КЊИГА ДР ЗОРКЕ ТОШИЋ – Без љубави сви би били ветар

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )