МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА – Појачана контрола саобраћаја

Међународна акција појачане контроле саобраћаја усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила, почела је данас и трајаће до недеље. Припадници саобраћајне полиције посебан акценат ставиће на контролу аутобуса којима се обавља организовани превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, као и спортске и културно-уметничке манифестације, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

– Доследно ће се контролисати поштовања одредаба Закона о безбедности саобраћаја на путевима и Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима и неће се дозволити отпочињање организованог превоза деце у случају да се контролом утврде неправилности – наводе из полиције.

Током акције која се истовремено спроводи у тридесет и једној европској земљи чланици организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Током међународне акције појачане контроле аутобуса и теретних возила која је спроведена у фебруару ове године, припадници саобраћајне полиције открили су 719 прекршаја возача аутобуса и 8.007 прекршаја возача теретних возила и казнили их, саопштио је МУП.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ПАСКОВЦУ – Снимљен медвед

У МАЈУ, ПРЕ ДЕСЕТ ГОДИНА – Дани када је стигао потоп

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )