ВАНДАЛИ НЕ МИРУЈУ – Оштећен улаз у просторије КУД „Фрула“

ВАНДАЛИ НЕ МИРУЈУ – Оштећен улаз у просторије КУД „Фрула“

Већ неколико пута у последњих шест месеци просторије КУД „Фрула“ у Дому културе у Липничком Шору на мети су вандала. Током викенда поново је неко насртао на врата просторије у којој су смештене ствари фолклорног ансамбла, што су чланови приметили јутрос када су дошли по њих пред пут у Нове Бановце где гостују поводом сеоске славе, а на позив КУД „Бранко Радичевић“.

– Врата су излупана, видљиви су трагови покушаја обијања браве која је искривљена. Нисмо могли да их отворимо па смо морали ући на други улаз који постоји. Срећом, није ништа однето, а претпостављамо да се то десило од петка до јутрос. Позвали смо полицију која је изашла на увиђај. Ово је већ трећи или четврти пут да неко свој вандализам показује на имовини „Фруле“ – каже за ЛН Драган Пуљезевећ, уметнички руководилац друштва.

Он је потврдио да су већ два пута морали да мењају врата која су претходно била оштећена, да крeче зидове због шкработина, а већ други пут реаговала је и полиција. Пуљезевић каже да је отворен и струјни ормар са осигурачима, тако да страхује од већег проблема и несреће. Aпелује на мештане да заједно покушају да спрече понављење оваквих недела, да пријаве ако примете сумњиве особе око Дома културе јер је, како наглашава, ружно да неко уништава туђу имовину, поготово што је то место где се окупљају деца и млади који чувају обичаје и традицију овог краја.

С. П.

Фото: КУД „Фрула“

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЏИЈУ-ЏИЦУ:  ”ЛОЗНИЦА ОПЕН 2024” – Највећи турнир на Балкану

У МУЗЕЈУ ЈАДРА – Шести пут „Приче о вину“

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )