ОБЕЛЕЖЕНИ ДАН СЕЋАЊА И ДАН ПОБЕДЕ – „Вукове“ школе из Лознице у Љубовији

У знак сећања на жртве масовних убистава у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду, и у Дубони и Малом Орашју, као и на Дан победе над фашизмом, јуче је организован несвакидашњи тематски дан у ОШ “Петар Враголић“ у Љубовији у издвојеном одељењу (ИО) у Доњој Оровици.

На позив директора ове школе Василија Ђукановића у госте су дошли представници ОШ “Вук Караџић“ из Лознице, Вукове спомен-школе у Тршићу и Средње школе „Вук Караџић“ из Љубовије који су овај дан обележили кроз разноврсне активности које промовишу неговање културе сећања, заједништва, толеранције, хуманости, и емпатије.

У делегацији из Лознице били су директор Владан Андрић и професорка енглеског језика и педагошка саветница Сања Симић де Граф из ОШ “Вук Караџић“, директор Александар Поповић и професорка српског језика Катарина Алексић из “Вукове спомен-школе”, као и вероучитељ Јован Секулић.

Поводом Дана победе над фашизмом, Симић де Графова је одржала предавање ученицама о значају међусобног уважавања и толеранције, као и о томе да треба да се поносе прецима. Одржан је и едукативни квиз посвећен празницима и данима у седмици где је Симић де Графова указала на значај наше традиције, културе и религије и да је сваки дан прилика да учинимо неко добро дело.

Кроз заједнички пројекат „Вукових“ школа из Лознице, Тршића и Липнице, наставнице српског језика Катарина Алексић и Катарина Антонић и Тим за пројекте у настави са Симић де Графовом, осмилили су квиз и књижевност кроз енигматику као вид подршке ученицима у припреми завршног испита. Са домаћинима су поделили заједничке пројекте и примере добре праксе и упутили позив на даљу сарадњу у разноврсним пројектима у којима ће главну реч имати ученици.

Са тамошњим парохијским свештеником Миланом Спасојевићем и вероучитељем Секулићем гости су посетили цркву брвнару из прве половине 19. века.

– Овај тематски дан, пун лепих поука, љубави, заједништва, дуга нашим прецима и сећања на све невино пострадале, остаје у нашем сећању као мотив да у нашим школама промовишемо све људске вредности које чине једног доброг и племенитог човека. Да наша деца израсту у добре и поштене људе стичући знања кроз заједништво и негујући најплеменитије особине – бригу о другима, толеранцију и разумевања потребе сваког људског бића – рекла је за портал ЛН Симић де Графова.

В.М.

Фото: Лична архива

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ГЕСТ ВАТРОГАСЦА НЕМАЊЕ РИКАЛОВИЋА – На дужности и без униформе

ЏИЈУ-ЏИЦУ: СУТРА У “ЛАГАТОРУ” – “Лозница опен 2024”

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )