У НЕДЕЉИ ЦРВЕНОГ КРСТА – Награде за хуманост

За деветнаест добровољних давалаца који су крв дали четрдесет пута, данас је организован пријем у просторијама лозничког Црвеног крста и том приликом уручене су им повеље и ручни часовници у знак захвалности за учињен гест хуманости.

– Ако икоме може да се каже да је хуман то су у првом реду добровољни даваоци крви, посебно они који су то учинили више пута, али и они који су макар једном дали крв, дали су део себе за другога, за непознатога  – рекла је Зорка Владић, секретарка ове хуманитарне организације.

Она је истакла да локална самоуправа увек подржава овакве активности и да је из градског буџета за добровољно давалаштво ове године опредељено 800 хиљада динара. Захваљујући тим средствима обезбеђене су и данашње награде за дугогодишње даваоце крви.

Награде је уручио Милан Југовић, помоћник градоначелника, истакавши да ће локална самоуправа, као и до сада, увек подржавати овакве акције.  

– Живимо у времену када су нарушене темељне вредности на којима почива наше друштво,а управо ови људи и овакве акције су пример солидарности и како се треба односити према својој локалној заједници – рекао је он.

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви 11. маја, данас је у Вуковом дому културе организована акција у којој су прикупљене 32 јединице крви.

У оквиру „Недеље Црвеног крста“која се обележава од 8. до 15. маја, представници ове хуманитарне организације посетили су јуче Породилиште лозничког Здравственог центра и уручили писма честитке мајкама двеју новорођених беба. Оне ће доћи у просторије Црвног крста када им буде одговарало и преузети пакете са беби опремом.

В. М.

Фото: ЛН и Црвени крст

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЉУДИ ЗА ПРИМЕР: МАГИСТАР ФАРМАЦИЈЕ МИРЈАНА МАНОЈЛОВИЋ – Најважнија је љубав према послу

НА ПАРТИЗАНСКОМ ГРОБЉУ – Обележен Дан победе над фашизмом

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )