ЈКП ‘’ТОПЛАНА’’ – Биће дужег грејања

Грејна сезона за кориснике лозничког ЈКП ”Топлана” није завршена, иако би календарски требало да буде готова данас. Према речима директора предузећа Милана Рачића, у случају ниских температура топлане су у обавези да до 3. маја испоручују грејање, а према најави метеоролога, за тим ће бити потребе и наредних дана.

– Најављено је озбиљније захлађење па је план да грејање буде продужено и наредних дана. Очекујемо да то потраје и наредног викенда и да онда завршимо ову сезону. Прошле године смо грејали до 21. априла и тако ће изгледа бити и ове. После завршетка сезоне остајемо да грејемо само болницу, сигурно до 15. маја, посебна је котларница само за њу, а дуже грејемо због пацијената. Већим делом сезоне грејано је ујутру и предвече, углавном од 6 до 9, пола 10, и у поподневним сатима смо почињали око 17 часова. Ова сезона била је успешна, имали смо две хаварије у јануару које смо отклонили, а најважније је да није било прекида у испоруци – казао је данас Рачић за портал ЛН.

Ова грејна сезона почела је 16. октобра, а режим рада био је усклађен са спољним температурама које су у добром делу зиме биле више од просечних за то доба године. ‘’Топлана’’ је прошле године 329 дана била у блокади, али је према речима директора, нормално функционисала  и корисници нису осетили оптерећења у пословању предузећа.

– Били смо до 19. јануара у блокади и то смо завршили. Најкасније ћемо до 15. јула овај вишедеценијски проблем са ‘’Србијагасом’’ напокон решити и више нећемо доћи у могућност да се уђе у блокаду – каже Рачић.

‘’Топлана’’ греје око 600 јединица пословног простора и око 2.900 станова, укупно око 242.000 квадратних метара, а од наредне сезоне грејаће још око 2.500 квадрата колико имају заједно нова фискултурна сала лозничке гимназије и нова зграда поред филијале НСЗ. Иначе, за кориснике је и ове сезоне важила цена грејања непромењена још од 2013. године, а ако је веровати метеоролозима, радијатори ће бити ‘’паљени’’ бар до наредног понедељка.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФРАНЦУСКИ ПАС ИЗ ГРЧКЕ СТИГАО ДО ЛОЗНИЦЕ – Чудни су путеви љубави

У ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ – Из Хитне 109 пацијената упућено на дaље лечење

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )