ЕВИДЕНТИРАЊЕ ЂАКА ПРВАКА – Седам издвојених одељења без првачића

У наредној школској години у школске клупе лозничких основних школа по први пут ће сести 680 ђака првака, дванаесторо више него лане. Њих неће бити у издвојеним одељењима у Милини, Зајачи, Пасковцу, Цикотама, Руњанима, и, као и лане, у Горњој Борини и Горњој Сипуљи

У 14 лозничких школа и њиховим издвојеним одељењима 2024/25. школске године биће уписано 680 ђака првака, 12 више него лане. Више првачића имаће осам школа, док их је у преосталих шест евидентирано мање.

Најнеповољнија ситуација је у ОШ “Вук Караџић” у Лозници која ће имати само 62 ђака првака, чак 21 мање него лане. Ни у једном од три издвојена одељења, у Пасковцу, Зајачи, и Горњој Борини није евидентиран ниједан првачић.

Већ традиционално, највише ђака првака имаће “Кадињача”, укупно 113, петоро више него лане, од чега је десеторо у издвојеном одељењу (ИО) у Лозничком Пољу. Једина градска школа без издвојених одељења, ОШ “Анта Богићевић”, имаће 92 првака, пет више него лане. У школу “Јован Цвијић” биће уписан 81 ђак првак, такође пет више, од чега петоро у ИО у Воћњаку.

ОШ “Петар Тасић” у Лешници имаће једног првака мање, укупно 69, од чега по девет у ИО у Новом Селу и Стражи, седам у Чокешини и троје у Доњем Добрићу. 

У клубачкој школи “Доситеј Обрадовић” евидентирано је 55 првачића, шест више него лане, у издвојеном одељењу ове школе у Руњанима није евидентиран ниједан првак.

Једанаест ђака првака мање имаће школа “Вера Благојевић” у Бањи Ковиљачи, евидентирано је њих 39, од чега у Трбушници осам и један у Горњој Ковиљачи, док је деветоро ђака првака више евидентирано у школи “Свети Сава” у Липничком Шору, укупно 38, од чега осморо у Козјаку и седморо у Јелаву.

По први пут у школске клупе у школи “14. октобар” у Драгинцу сешће 33 ђака, десеторо више него лане, од чега деветоро у Великом Селу, петоро у Јаребицама и троје у Ступници, док у Цикотама неће бити ђака првака.

У школи “Краљ Александар И Карађоређевић” у Јадранској Лешници биће уписана два првачића мање, укупно 32, од чега у ИО у Јошеви једанаесторо, седморо у Горњем Добрићу, у ИО у Милини није евидентиран ниједан ђак првак. Седам ђака првака биће више у школи “Мика Митровић” на Брезјаку укупно 31, од чега у Коренити девет и двоје у Доњим Недељицама. У Вуковој спомен-школи у Тршићу биће уписано петоро више, укупно 18, док ће школа “Вук Караџић” у Липници имати једног ђака првака мање, укупно је евидентирано њих 12, од чега троје у ИО у Брадићу.

Наредне школске године у ОШ “Степа Степановић” у Текеришу биће петоро првачића, три мање, и то два у матичној школи и по један у њеним издвојеним одељењима, у Горњој и Доњој Бадањи и Трбосиљу, док у Горњој Сипуљи неће бити ђака првака.

Иначе, у први разред ове године обавезно се уписују деца рођена од 1. марта 2017. године до 1. марта 2018. године, док се, после процене психолога, за превремени упис могу пријавити деца рођена од 1. марта 2018. до 31. августа 2018. године.

Упис ђака првака траје до 31. августа. 

В. М.

Фото: Архива ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СА ОКРУЖНЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА – Тијана на Републичкој смотри

„ЛОЗНИЧКИ ТРКАЧИ“ У ИСТРИ – Сто миља „бацили“ под ноге

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )