ЗАВРШЕТАК „СВЕТА ЖЕНА“ – Разменом искустaва до бољих резултата

Сусретом предузетница у Галерији „Мина Караџић“ у Вуковом дому културе јуче је почео скуп којим се уједно завршава манифестација „Свет жена“, коју је током марта организовао Центар за културу „Вук Караџић“. Директорка ове установе, Снежана Нешковић Симић подсетила је да су у суорганизацији са Удружењем пословних жена „Креативна визија“, ови сусрети током протеклих петнаест година постали традиционални и да се на њима говори о унапређењу положаја жена на тржишту рада, представљају успешне предузетнице, али и склапају пријатељства и пословни контакти између њих.

Похвале домаћинима упутила је Сања Поповић Пантић, председница Удружења предузетница Србије, која је изразила задовољство да су и овај пут на скуп дошле колеге и колегинице из целе земље и неких градова региона.

– Лепо је да се окупљамо сваке године у марту, а циљ нам је умрежавање и развој наших заједничких пројеката, којих је било много уназад петнаест година. Доста тога смо урадиле, жене у предузетништву су данас далеко видљивије него пре, а оно што нас посебно радује то су младе жене, девојке, које желе да постану предузетнице много више него што је то некада био случај. Ту смо да разговарамо о различитим аспектима женског предузетнишва, а представлили смо и европски пројекат који реализјуемо са колегама из неколико земаља на челу са Словенијом. Ту су још Чешка, Мађарска, БиХ, Румунија и пројекат се тиче унапређења положаја жена у периферним, индустријским зонама. Лозница је са својим регионом препозната као таква и наше удружење је укључило Лозницу као партнера који подржава тај пројекат. Све наше будуће активности треба да повећају могућности запошљавања за жене у региону – рекла је она.

О неким новим аспектима успешног пословања говорила је блогерка Дијана Коцић, познато лице с инстаграма, која је нагласила да је циљ овог скупа управо то да окупи предузетнице из целе Србије и пружи им могућност да се повезују, размене искуства и заједно напредују кроз ту размену.

 – Без обзира на то да ли смо млади или старији, кроз ту повезаност различитих година добијамо неку нову вредност. Овде сам говорила о креативном приступу промоцији на друштвеним мрежама, како да своје производе и услуге представимо иновативније, што би требало да значи свима који се баве предузетништвом – рекла је блогерка.

Снежана Перић, директорка Туристичке организације града Лознице, једна од покретача ових сусрета нагласила је да је ово дан предузетница у оквиру „Света жена“, поздравивши колегинице из Бањалуке, Чачка, Београда, Новог Сада, Ниша, Шапца, Ваљева и других места.

– Ово дружење нам омогућава умрежавање, планирање за даља пословања, а као домаћини се трудимо да програм буде интересантан и забаван, да се град покаже у најбољем светлу јер многи од учесника постају наши стални гости. Препоручују нас и другима, што доказује да је жива реч и реклама од уста до уста много боља од сваког дигиталног маркетинга. Са нама су представници Удружења пословних жена Србије, директорка Канадско-српске привредне коморе, Привредне коморе Србије, одељење у Ваљеву, гошће из Чачка, Бањалуке. Циљ нам је да ми старије предузетнице будемо менторке млађима, а да од њих научимо нешто ново и модерно, да не изгубимо корак с временом. Град Лозница је подржао значајан пројекат за жене у руралу који доприноси развоју руралног туризма. То је међународни пројекат који реализујемо у Лозници наредне три године. Овде је прилика да се упознамо шта нас очекује у том периоду – рекла је Перићева.

Учеснице су потом виделе дуо драму „Она“, која темом „погађа“ предузетнице јер се бави различитим дилемама попут оне – посао или породица, а данас ће у Тршићу присуствовати различитим радионицама, од канцеларијске јоге, преко шумског велнеса, ароматерапије, до радионице сликања. Боравак ће искористити за обилазак Вуковог родног села, али и Троноше, Бање Ковиљаче и околине.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СПЕЦИЈАЛНA БОЛНИЦA ”БАЊА КОВИЉАЧА” – Сарадња са балнеолозима Румуније

ФУДБАЛ: ЛОЗНИЦА ДОЧЕКУЈЕ СЛОГУ ИЗ ПОЖЕГЕ – Бесплатан улаз за дерби

Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )